Connect with us

Szerbia

Az Air Serbia is leállította tel-avivi járatát, 55 szerb ragadt Izraelben

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Tel-Aviv
A kép illusztráció (Forrás: Air Serbia)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb légitársaság közölte, hogy az egyre bonyolultabb izraeli biztonsági helyzet miatt kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni a forgalmat Belgrád és Tel-Aviv között, így a vasárnapi járatot már törlik. Az Air Serbia november végiég nem indít gépeket Izraelbe.

Tel-Avivba már nem indul gép

A szerb légitársaság bejelentette, hogy a következő, 2023. október 22-ére, vasárnapra tervezett járat nem közlekedik, ahogy az összes többi járat sem november végéig.

Tel-Aviv

Ennek értelmében az Air Serbia átmenetileg felfüggesztette a jegyek értékesítését ezen az útvonalon, aki viszont már megvette a jegyet erre az időszakra, az teljes visszatérítésre jogosult.

– Az utasok és a személyzet biztonsága a legfontosabb prioritás az Air Serbia számára

– írta a honlapján az Air Serbia, amely továbbra is figyelemmel kíséri a tel-avivi Ben Gurion repülőtérrel kapcsolatos információkat.

Ezen kívül a légitársaság minden illetékes szolgálattal és hatósággal kapcsolatban áll, és újraindítja a járatait, ha a feltételek teljesülnek.

Félszáz szerb Izraelben ragadt

Aleksandar Nikolić, Szerbia Izraelben állomásozó tiszteletbeli konzulja közben jelezte, hogy a legfrissebb információk szerint 55 szerb állampolgár kéri az evakuálást Izraelből a háborús konfliktus miatt.

Nikolić szerint a tel-avivi járatok ideiglenes felfüggesztésére vonatkozó döntés miatt egyre nagyobb a félelem az Izraelt elhagyni kívánó emberek körében.

Közülük mind többen és többen érdeklődnek a különböző nagykövetségeknél és konzulátusoknál azzal kapcsolatban, hogy léteznek-e alternatív lehetőségek az ország elhagyására.

Az Izrael és a Hamász között régóta húzódó konfliktus eszkalálódása után a szerb kormány a konzulátussal, a nagykövetségekkel és az Air Szerbiával együttműködve megszervezte a háborús övezetben rekedt szerbiai állampolgárok evakuálását.

Több gépet is indítottak a szerbiai állampolgárok kimenekítésére, és az Air Serbia gépei akkor is felszálltak, amikor a tel-avivi repülőteret aknatámadás érte.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava