Connect with us

Szerbia

KIHÍVÁS? Lehet, hogy a világhálón közvetítették, hogy szembe mennek a forgalommal
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kihívás forgalom
A szerencsétlenséget okozó Punto néhány pillanattal az ütközés után (Forrás: YouTube)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Három nap alatt nyolc ember halt meg közlekedési balesetben Szerbiában, míg ketten súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A szerb belügyminisztérium szerint csak szeptember 3-án, vasárnap, öten vesztették életüket az utakon. A legnagyobb médiafigyelmet kiváltó szerencsétlenség a belgrádi repülőtér közelében történt, ami nem csak közlekedésbiztonsági problémákat vett fel, hanem arra is felhívja a figyelmet, hogy az emberi hülyeség nem ismer határokat.

Szerb rulett, vagy valami más

A hivatalos közlemények igencsak szűkszavúak, de ezekből így is kiderül, hogy a hétvégén történt szerencsétlenségek közül hármat az okozott, hogy az egyik jármű átmenti a szembejövő sávba.

Erre a legkirívóbb példa Surčin területén történt, a Miloš Veliki autópályán ugyanis egy Fiat Punto a forgalommal szemben haladva egy Hyundai típusú autóval ütközött, aminek következtében egy ember életét vesztette, egy másik súlyosan, egy harmadik pedig könnyebben megsérült.

kihívás forgalom

Ezt nehéz nem észrevenni, és a szerbek talán el tudják olvasni a cirill betűket, miszerint téves irányba haladnak

Az ütközés következtében a Fiat kigyulladt és kiégett, a Hyundai pedig ripityára tört.

A rendőrök ezúttal is felsorolták azokat az okokat, amelyek általában tragédiához vezetnek, mint például a körülményeknek nem megfelelő sebesség, ami miatt a sofőr elveszíti uralmát a jármű fölött, és ez gyakran tragédiához vezet.

Ezért a szerb rendőrség arra kérte a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, hogy ezáltal megóvják mások életét, és hogy ők maguk se hagyják ott a fogukat az utakon.

A súlyos közlekedési szerencsétlenséget kiváltó okok közé kell azonban sorolni egy új jelenséget is, az internetes kihívásokat, amelyek emberéleteket követelhetnek az utakon, és mint a következő példából kiderül, Szerbiában minden bizonnyal követeltek is.

A TikTok kihívás? 18+

Az első kommentárok szerint Szerbiában az orosz rulett helyi változatának számít, hogy a sofőrök a beláthatatlan kanyarokba, aluljárókba vagy éppenséggel az autópályákra szándékosan a szembejövők oldalán hajtanak be.

Ezt történt ezúttal a Miloš Veliki autópálya Belgrádot elkerülő szakaszán, ahol az 51 éves Dejan J. – tehát nem éretlen fiatalokról van szó – a szembejövők oldalán hajtott fel az autópályára, amelynek az egyik kanyarjában ütközött is.

Az általa vezetett Fiat Punto kigyulladt, ő pedig bennégett a járműben.

Az anyósülésen a 40 éves Nenad K. tartózkodott, akit a belgrádi baleseti központ újraélesztési osztályára szállítottak.

A szabályosan közlekedő Hyundait a 30 éves Dragoslav P. vezette, aki magánál volt, amikor a zimonyi kórházba vitték.

A világhálón megjelent az ütközés pillanatáról készült felvétel – amelyet 18 éven aluliaknak és gyenge idegzetűeknek nem ajánlunk!

A videóban az is látszik, hogy a Fiat utasa kinyújtja a kezét az ablakon, és a feltételezések szerint közvetíti az eseményeket.

Szakértők szerint ugyan nem lehet jól kivenni, hogy mit tart a kezében, de könnyen elképzelhető, hogy a telefonjával videózik, és nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy mindez egy TikTok kihívás volt.

A telefonok is bennégtek

Ha egyáltalán kiderül, merthogy a nem éppen szavahihető Informer szerint a telefonok is bennégtek az autóban, ami ezúttal valószínűnek tűnik, ezért az ügyészség utasította a szolgáltatókat, hogy küldjék meg az adatokat a végzetes száguldással kapcsolatban.

A mindig névtelenségbe burkolódzó forrásokra hivatkozó Informer – amely a szerb elnök kedvenc hírforrása – úgy tudja, hogy a szerb hatóságok a közösségi csatornák tulajdonosait is megkeresték azzal a kéréssel, hogy vajon a Fiat Punto két utasa közvetítette-e a tragikus eseményt.

A szerencsétlenség helyszíne egyébként hat kilométerre van a surčini kijárattól, ami azt jelenti, hogy a Punto utasai ennyit tettek meg a forgalommal szemben haladva.

A Blic beszámolója szerint ezen a szakaszon gyakori féknyomok vannak az úttesten, amelyek azt jelzik, hogy a szembejövők hirtelen fékezéssel igyekeztek elkerülni az ütközést a Puntóval, ez viszont nem sikerült a Hyundai vezetőjének, aki az enyhe kanyar miatt későn észlelte a szembe jövő járművet.

kihívás, forgalom

Apa bennégett az autóban (Forrás: Blic)

Eközben a szerencsétlenséget előidéző férfi lánya a közösségi oldalakon megerősítette, hogy az apja egy súlyos közlekedési szerencsétlenségben életét vesztette, és arra kérte az ismerőseit, hogy többé ne hívják a telefonját, amely a feltételezések szerint egyébként is bennégett az autóban.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava