Connect with us

Szerbia

Két kézigránát felrobbant Hajdújáráson, egy nem, a körzetvezető erősítést kért
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gránát
Nem tojás ez, hanem gránát (Forrás: Subotica.com)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Pénteken este fél tíz után a hajdújárási lakosok két robbanásról számoltak be, amit aztán lövések követtek. A két kézigránát egy olyan személy házának a közelében robbant, aki hallatta hangját a migránshelyzettel kapcsolatban, később találtak egy harmadik gránátot is, amely nem lépett működésbe. A jelek szerint ez tekinthető az első alkalomnak, amikor a támadás bizonyos értelemben a helyi lakosság ellen irányult. A helyszínre látogató Bojan Šoralov, észak-bácskai körzetvezető további rendőri erősítést kért a határmenti térségbe.

Figyelmeztetés gránáttal?

Nem hivatalos információk szerint két robbanószerkezet, vélhetően kézigránát robbant fel az egyik családi ház előtt az erdősáv közelében. Az ott élők szerint a detonáció ereje még az ablakokat is megrázta a település belsejében, de a robbanásokat hallani lehetett a közeli Palicson is.

A helyiek azt írták a közösségi médiában, hogy azonnal a helyszínre érkeztek a különleges rendőri egységek, amelyek egy harmadik, fel nem robbant kézigránátot is találtak.

Az aknászok szombaton délután négy óra körül sikeresen eltávolították a robbanószerkezetet a lakóház közeléből.

A rendőrség ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy személyi sérülés nem történt.

gránát

A határkerítés felé haladva át kell menni a Szabadka-Horgos (Szeged) vasútvonalon (Fotó: BALK)

Egy-két főnök is kiment

Az esetet követően felkereste a helyszínt Igor Velimirović szabadkai rendőrfőnök, valamint Bojan Šoralov az észak-bácskai közigazgatási körzet vezetője, aki további rendőri erősítést kért.

– Bár Zomborból és Újvidékről már érkeztek újabb egységek, ragaszkodunk ahhoz, hogy a belügyminisztérium küldjön további erősítést különleges és operatív egységek formájában

– nyilatkozta a helyi sajtó képviselőinek Šoralov, aki komolyabb reakciókat vár a dél-szerbiai rendőri egységektől is a Szabadkára nehezedő nyomás enyhítése érdekében.

Hajdújáráson ezúttal nem jelent meg Stevan Bakić szabadkai polgármester, aki két legutóbbi látogatása alkalmával igencsak leszerepelt.

A közösségi portálokon még ma is gúnyolódnak Bakićnak azon a kijelentésén, amelyet az első hajdújárási kiszállása alkalmával tett, miszerint “az a fontos, hogy a lakosság biztonságban van”.

Ha tank nincs, jó a bicikli is

Egy másik bejegyzés szerint bővül a migránsok közötti konfrontációk alkalmával használt fegyverek választéka. Először kések voltak, aztán pisztolyok, majd géppisztolyok, most pedig már a kézigránátok is előkerültek.

A szerző nem zárta ki, hogy a következő összecsapások során a migránsok már kézi aknavetőket is használnak, elvégre azok is gyalogsági fegyverek, de szerinte az lenne az igazi, ha egyszer csak egy tankkal jelennének meg.

Közben a közeli makkhetesi lakosok a közösségi médiában arról számoltak be, hogy pénteken több bicikli is eltűnt a városrészben, egyes helyeken nem az utcáról, hanem az udvarokból vitték el őket.

Aligha kell mondani, hogy a helyiek arra gyanakszanak, hogy a lopást migránsok követték el, talán azért, mert amíg tank nincs, addig jó a bicikli is.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava