Connect with us

Horvátország

Nem csak katasztrófa az élet: emberrablás Isztriában és nyaralás féláron

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Állítólagos emberrablás miatt nyüzsögnek a rendőrök Isztria északi részén (Forrás: Twitter, 7dnevno)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A bűnügyi hírek fogyasztóit Horvátországban szerdán az tartotta izgalomban, hogy a rendőrség Isztriában előbb meghiúsított egy emberrablást, majd ezután nagy erőkkel kutatni kezdett a menekülő elkövető után. Egyelőre nincs min csámcsogni, a rendőrség csupán egy szűkszavú közleménnyel nyomta ki a szenzáció után loholó újságírók szemét: miszerint azután, hogy a rendőrség reggel nyolc óra körül értesült egy nő elrablásáról egy petrovijai parkolóból, később a bűncselekmény szenvedő alanyát Matelići helységben megtalálták.

Isztriai emberrablás

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint az emberrablást végrehajtó férfi belökte a harmincas éveiben járó nőt az autóba, és ismeretlen irányba elhajtott vele.

A rendőrök gyors reakciójának és beavatkozásának köszönhetően a nőt sokkos állapotban, de sértetlenül találták meg, jelenleg a szökésben lévő férfit keresik, aki később letette az autóját, és gyalog menekült tovább.

Az értesülések szerint a lökdösődő úr már korábbról ismert a rendőrség előtt erőszakra való hajlama miatt, a hölgy nyilatkozata szerint ismerte az elrablóját.

Amíg nem találják meg a szökésben lévő férfit, és nem beszélgetnek el vele, a rendőrség nem kezeli klasszikus emberrablásként az esetet.

A mi tippünk az, vagy viszonzatlan szerelemről, vagy komoly adósságról lehet szó, amelynek behajtását így kísérelte meg végrehajtani az illető, de majd kiderül.

Az eset akkor venne érdekes fordulatot, ha a tettest nem fognák el, mert az már a közeli Olaszország profi bűnözőinek részvételét engedné feltételezni a bűntényben. És természetesen a nő kiléte is jóval érdekesebbé válna.

Persze a Balkánon nem csak az olasz szervezett bűnözés van jelen, van itt banda ilyen-olyan, még a kolumbiaiak is itt vannak, de a földrajz mégiscsak az olaszoknak kedvez.

Szezon van, csak másmilyen

Az Adrián hajókázó gyermekkori barátaim beszámolói szerint – feltűnő – mondták, hogy idén megközelítőleg sincs akkora tömegnyomor a parton, mint tavaly, valamint vitorlás sincs annyi, ezért viszonylag egyszerűen lehet horgonyzó helyet találni.

Van még egy misztérium, nevezetesen, hogy idén szinte egyáltalán nincs darázs, de ennek nyilván valami köze van a megbolydult időjáráshoz, ezt nem tudtam kideríteni.

Szóval, visszatérve az idegenforgalmi idényre, a horvát sajtóban már egy ideje felbukkannak cikkek a turizmus teljes krachjáról, amit az idegenforgalmi minisztérium időnként értetlenkedve cáfol, stabil számokat hozva fel bizonyítékul.

Miután számos ismerősöm dolgozik odalenn az idény alatt – mint más cikkekben mondtam volt, cérnaiak is – viszonylag gyorsan kiderült, hogy miről van szó. Mint mindig, most is elsősorban az emberi butaságról, rövidlátásról és féktelen nyerészkedési vágyról szól a történet.

A tavalyi első poszt-Covid turistaidény egyik legnagyobb nyertese Horvátország volt, annak az egyszerű ténynek köszönhetően, hogy a légi közlekedés akkoriban még akadozott, Horvátország pedig sok európai számára a legközelebbi szárazföldön megközelíthető úti célnak bizonyult.

Ennek köszönhetően még a fáskamrát is ki lehetett adni, garázsokból csináltak apartmant, meg hasonló viccek voltak napirenden. A pénz meg záporozott, ömlött, a tengerpartiak már jóformán le sem akartak hajolni az utcán fekvő bankókért.

emberrablás, nyaral

Az egekbe kúsztak az apartmanok árai (Forrás: Twitter)

A nagy konjuktúrának, illetve az euró bevezetése elől menekülő fekete pénzeknek köszönhetően hirtelen mindenki apartmanokat épített a tengerparton, és már előre dörzsölte a kezét a jövendőbeli nagy bevétel reményében.

Ezzel egyetemben kiszámolták, hogy mennyi pénzre lenne szükségük egy Ferrarihoz, és ezzel összhangban alakították ki, azaz srófolták fel az árakat. De az üzlet nem jött be.

Egyrészt a turisták nem érkeznek akkora számban, mint 2022-ben – a mediterrán turistapiac visszatért a hagyományos keretek közé, Horvátország már nem élvez abszolút elsőbbséget, helyreállt a légiközlekedés, gazdagék ismét Afrikába, Ázsiába mennek nyaralni, és nem elhanyagolható mértékben az európai recesszió is mérsékelte a nyaralási kedvet – másrészt a csillagászati árak elhajtották a turistákat.

Nyaralás féláron

A profik, a szállodások, nagy rendszerek, kempingek ezt nem érezték meg, ott a helyfoglalás a szokásos szinten mozgott, illetve mozog, minden tele van.

Ugyancsak jól jártak azok is, akik még időben kapcsoltak, és az apartmanok árát a kereslethez idomították – ők késő őszig be vannak táblázva.

Viszont egy csomó pöffeszkedő “bizniszmen” kihúzta a gyufát, üresen állnak az apartmanok, és hiába reménykedtek, hogy a főszezonban még talán lesz, aki kifizeti a gyilkos árakat, ez nem következett be.

Most a kétségbeesés már olyan mértéket öltött, hogy akár 50 százalékos árkedvezménnyel csalogatják a turistákat, így aki még nem ment nyaralni, lehet, hogy egészen jól jár majd a horvát tengerparton.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint
Macedónia2 nap telt el azóta

Egymilliárd eurós magyar hitelből lökné be a gazdaságot az új macedón miniszterelnök

Magyarország pénzét - nem hivatalos értesülések szerint - olyan infrastrukturális projektek befejezésére fordítják, mint például a Kicsevo-Ohrid autópálya, és nem...

HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg
Horvátország1 hét telt el azóta

Hőség a horvát tengerparton és az egész térségben, 40 fok körüli hőmérsékletek várhatók

A legmelegebb légtömegek a hét közepétől érik el a közép-balkáni térséget, Németországot, Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot és Lengyelországot. Az előrejelzések szerint...

8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban 8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban
Bosznia1 hét telt el azóta

8372: Srebrenicára utaló graffiti jelent meg a magyar és a szlovák nagykövetség falán Szarajevóban

TartalomjegyzékIsztriai emberrablásSzezon van, csak másmilyenNyaralás féláron A labdák segítségével értékeld a cikket! [Összesen: 8 Átlag: 5] Hallgasd meg ezt a...

A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén
Fegyverzet3 hét telt el azóta

A szerb média szerint Orbán 66, és nem 26 BTR-t küld(ött) ajándékba Vučićnak, mi lesz a MiG-29-esekkel?

A magyar és a szerbiai hírek több ponton is eltérnek egymástól: magyar részről eladásról beszélnek, a szerbiai kormánymédia viszont arról...

A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent
Horvátország3 hét telt el azóta

A Real Madrid győzelme pénzesőt hozott a zágrábi Dinamónak

Az fájlalható leginkább, hogy sem a Hajduk, sem az összes többi horvát csapat nem tud megbirkózni azzal a pénzügyi fölénnyel,...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava