Connect with us

Horvátország

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, legalább két halott

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

helikopter

Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvátországi Drniš közelében, a Čikola patak kanyonjában délután fél egy körül lezuhant egy magyar katonai helikopter, amelynek a fedélzetén három személy tartózkodott. A tragédia a Krka Nemzeti Park közelében történt, amely szintén természetvédelmi terület.

A szerencsétlenség

Az első nem hivatalos értesülések szerint a szerencsétlenséget az okozta, hogy a pilóta nem vette észre az ottani drótkötélpályát, és ezért a helikopter beleakadt, majd rögtön kigyulladt.

A zágrábi Večernji list megkereste a drótkötélpálya tulajdonosát, de az nem akart nyilatkozni a médiának. A pálya 120 méteres magasságban volt.

helikopter

TRAGÉDIA: Drótkötélpálya volt a környéken (Forrás: Večernji list)

A horvát védelmi minisztérium egyelőre nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy milyen magasságban repült a magyar helikopter, közben egyes értesülések szerint Mario Banožić védelmi miniszter is a helyszínre indult.

A mentők eddig két holttestet találtak meg a helikopter roncsai között, a harmadik személy után még kutatnak. A mentési akcióban mintegy 50 ember vesz részt.

Horvát értesülések szerint a magyar helikopter kiképzés keretében tartózkodott Horvátországban.

Hivatalos közlemények

A Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-vel azt közölte, hogy szolgálatteljesítés közben lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban.

– A Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter – három emberrel a fedélzetén – egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant

– írta a HM, amely szerint a mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

Közölték azt is, hogy a tárca azonnal megkezdte a családok kiértesítését, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.

Közben Novák Katalin köztársasági elnök részvétét fejezte ki a magyar katonai helikopter horvátországi balesetében elhunyt honvédek hozzátartozóinak, és megköszönte a horvát mentőegységek munkáját.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava