Connect with us

Szerbia

Holnap megkezdődik az illegálisan tartott fegyverek begyűjtése Szerbiában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

fegyverek
A szerbiai belügyminisztérium ezt a fotót csatolta a fegyverbegyűjtéssel kapcsolatos közleményhez (Forrás: MUP Srbije)
SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A következő egy hónapban minden további következmény nélkül bárki leadhatja az általa eddig illegálisan tartott fegyvereket. A szerbiai belügyminisztérium honlapján megjelent felszólítás szerint a tárca felkéri azokat, akik nem regisztrált fegyverrel, illetve fegyverekkel rendelkeznek, hogy holnap, május 8-tól június 8-ig adják át azokat a legközelebbi rendőrkapitányságon.

Szabadon leadhatók

A közlemény szerint senkinek sem kell tartani büntetőjogi felelősségtől, vagy bármilyen más következménytől, és a fegyverek eredetét sem kell bizonyítania.

Jelena Lakićević, a szerb belügyminisztérium fegyverügyi osztályának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy nem vonják felelősségre azokat, akik ebben az időszakban átadják a nem regisztrált, vagyis az illegálisa tartott fegyvereiket.

– Arra kérjük az illegális fegyverekkel rendelkező állampolgárokat, hogy tegyenek eleget ennek a felhívásnak, forduljanak a legközelebbi rendőrkapitánysághoz, és adják le azokat a fegyvereket, amelyekkel kapcsolatban nem rendelkeznek érvényes engedéllyel

– közölte Lakićević, aki szerint a felhívás minden típusú fegyverre vonatkozik: aknára és robbanóanyagra, továbbá fegyveralkatrészekre és lőszerekre is, amelyeket eddig illegálisan tartottak.

Itt megjegyzendő, hogy Szerbiában a fegyvertartás nem személyre, hanem személyre és fegyverre szabott, ami azt jelenti, hogy ha valaki rendelkezik fegyvertartási engedéllyel, az csak arra a fegyverre vonatkozik, amellyel kapcsolatban az engedélyt kiadták, vagyis minden további fegyver illegálisnak számít, ugyanakkor másnak sem engedheti át az általa legálisan tartott fegyver használatát.

A szerbiai belügyminisztérium egyúttal felszólította azokat a hozzátartozókat, akik a tulajdonos halála után nem adták le a rendőrségen az elhunyt fegyvereit, hogy azt tegyék meg most.

fegyverek

A Small Arms Survey nevet viselő szervezet 2020-ban közzétett adatai szerint Szerbia a harmadik-negyedik helyet osztja Montenegróval az “egy főre eső fegyverek” számának tekintetében, őket csak az Egyesült Államok és Jemen előzi meg, az USA háromszoros szóróval, mert hogy ott száz főre 120 fegyver jut.

Aleksandar Vučić a nemzethez, illetve a tévénézőkhöz intézett pénteki sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a várható szigorításokat követően 30-40 ezernél több fegyver nem marad magánkézben, vagyis „teljesen lefegyverzik Szerbiát”, és minden bizonnyal ezt szolgálja ez a “leadási ablak” is.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava