Connect with us

Szerbia

KÉMIA: Állítólag az a legbiztonságosabb, ha tovább szivárog az ammónia Pirotnál

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZIVÁRGÁS: A műszerek jó és elfogadható értékeket mutatnak (Forrás: Kosava.net)
SZIVÁROG AZ AMMÓNIA: A műszerek jó és elfogadható értékeket mutatnak (Forrás: Kosava.net)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerbiai Pirotban tovább szivárog az ammónia, mert állítólag ez a legbiztonságosabb. Erről Vladan Vasić, a város polgármestere beszélt egy tévéműsorban, miután a környezetvédelmi minisztériumtól olyan készüléket kaptak, amellyel mérni tudják a levegőben lévő ammónia mennyiségét.

A polgármester, aki a helyi válságstáb vezetője, az N1 televíziónak azt mondta, hogy a sínekről kicsúszott egyik vagonból továbbra is szivárog az ammónia, de a levegőben mért értékek a megengedett szint alatt vannak.

– A szivárgás engedélyezéséről szóló döntést a problémával foglalkozók emberek hozták meg, szerintük pedig ez a legbiztonságosabb, vagyis ez kevésbé veszélyes, mint a szivárgás elhárítása

– nyilatkozta Vasić, aki hozzátette, hogy a környezetvédelmi minisztériumtól kapott mobil mérőkészüléket az ipari övezetbe telepítették.

Elmondása szerint a helyi lakosok a levegő minőségét a pirot.kosava.net oldalon ellenőrizhetik, amelyen két mérő állomás adatait láthatják, az egyik, az álló és a belvárosban található, a másik pedig a most kapott mobil készülék, amely az iparnegyedben van.

– Tegnap estétől ma reggelig minden adat azt mutatja, hogy messze a megengedett értékek alatt van a levegő szennyezettsége

– mondta a polgármester, aki viszont – ha ma (december 27-én) nem sokkal dél után ránézett a műszerekre, akkor láthatta, hogy azok jó, illetve elfogadható értékeket mutattak.

Vasić elmondta, hogy a mért adatok alapján ajánlást kértek a környezetvédelmi és a közegészségügyi hatóságoktól azzal kapcsolatban, hogy megszüntessék-e a szükségállapotot, illetve hogy a gyerekek mehetnek-e ismét iskolába, a cégek pedig pedig folytathatják-e termelést.

Helyszíni beszámolók szerint a várost egyelőre közúton nem minden irányból lehet megközelíteni, továbbra is zárva van az az út, amely annak vasúti sínpárnak a közelében halad, amelyről a négy vagon lecsúszott.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava