Connect with us

Migráció

HATÁRTALAN: Nyolc embercsempészt kaptak el Szerbiában, akik Magyarországra is juttattak be migránsokat

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb belügyminisztérium közölte, hogy a szervezett bűnözés elleni ügyészséggel együttműködve őrizetbe vették egy szervezett bűnözői csoport nyolc tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy februártól szeptemberig 138 migráns számára szervezték meg az illegális határátlépést Magyarország, Horvátország és Románia irányába, onnan pedig tovább szállították őket az Európai Unió más országaiba.

A nyolc személyt az államhatár tiltott átlépésének és embercsempészetnek a gyanúja miatt kapták el Belgrádban, Újvidéken, Beškán, Kulán és Verbászon, a velük kapcsolatos büntetőfeljelentéseket pedig az illetékes ügyészséghez nyújtják be.

A gyanú szerint a szervezett bűnözői csoport tagjai 1000 és 6000 euró közötti összeget kértek a migránsoktól azért, hogy Szerbián átszállítva tovább vigyék őket az Európai Unió országai felé.

A szerb belügyi közlemény szerint a migránsokat szállító személy- és tehergépjárműveket úgy alakították át, hogy azok alkalmasak legyenek az illegális migránsok elrejtésére és csempészésére, az elkövetők az embercsempészetből származó “anyagi előnyökön osztoztak”.

A gyanúsítottak lakását és az egyéb birtokukban lévő helyiségeket átkutatva a rendőrök két zacskót is találtak amfetaminhoz és ecstasyhoz hasonló por alakú anyaggal, továbbá egy dobozt marihuánára is bukkantak.

Előkerült még egy mérleg pontos méréshez, 9580 euró, 14 mobiltelefon és 13 SIM-kártya, három pisztoly, három légpuska, 81 golyó és több paprika spray, ami miatt a gyanúsítottak ellen a szerb hatóságok büntetőeljárást indítanak.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava