Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Bosznia

A FÉLELEM ÁRA: Dodik nem iszik “bosnyák vizet”, mert fél, hogy megmérgezik

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

dodik mit iszik 0
A cikk meghallgatása

A bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja kijelentette, hogy amikor dolgozni megy Szarajevóba, ott még csak vizet sem iszik, mert “fél, hogy valaki megmérgezi”. A boszniai szerb állami televíziónak nyilatkozva Milorad Dodik azt mondta, hogy “nem szabad naivnak lennie”, mert végül még valaki kicsinálja, bár nem pontosan ezt a szót használta, mondandójának a lényege azonban ez volt.

– Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszem, és mit iszom, amikor Szarajevóba megyek. Még valaki beetet valamivel

– mondta a vezető boszniai szerb politikus, aki úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem akar jóindulatú lenni ebben a kérdésben.

– A vizüket sem iszom meg. Ma is megyek Szarajevóba, az üveg itt van a zsebemben

– jelentette ki a zakója zsebére mutatva Dodik, aki a saját bevallása szerint nem törődik azzal, hogy erről ki mit gondol.

– Nem eszem, és nem iszom ott vizet, visszamegyek Kelet- Szarajevóba, ott reggelizem, vagy ott ebédelek, ez így lesz ma is, és így volt korábban is

– árulta el Dodik, aki ezzel arra utalt, hogy a szerb irányítás alatt lévő Kelet- Szarajevóba jár át enni és inni, amikor Szarajevóba viszi az útja.

A bosznia-hercegovinai államelnökség szerb tagjának a következő időszakban könnyebb dolga lesz, mert bizonyára kevesebbet kell Szarajevóban megfordulnia, miután a boszniai szerb entitás, vagyis a Szerb Köztársaság elnöki posztjáért száll ringbe az október 2-i választásokon, és ha nyer, ha nem, kevesebb időt kell Szarajevóban töltenie.

A hírt a szerbiai média is átvette, egyes hozzászólók gúnyosan megjegyezték, hogy mekkora hős is vagy te, Mile, mások pedig azzal biztatták, hogy nem kell félnie, mert majd Putyin megvédi, ami utalás lehet arra, hogy az oroszok esetében dívik a politikai ellenfelek megmérgezésének, vagy más módon történő kicsinálásának “kultúrája”. Vajon csúsztat-e egy üveg vizet a zsebébe a boszniai szerb politikus, amikor Moszkvába indul?

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava