Connect with us

Bosznia

PARLAMENTI MENZAKOSZT: A boszniai parlamentben is feltűnően olcsó a menza, de töltött paprikát nem tanácsos enni

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szarajevói Avaz hírportál arról számolt be, hogy káosz alakult ki a bosznia-hercegovinai parlamentben, miután valaki rosszul lett a töltött paprikától. Az egészségügyi felügyelők rögtön a helyszínre siettek, és 90 kilogramm hús megsemmisítését rendelték el, ami, mondanánk, hogy fél disznó, csakhogy arrafelé nincs ilyen mértékegység.

A legolvasottabb bosnyák hírportál tudósítása szerint a bosznia-hercegovinai parlamentben, ahol bagatell összegért lehet ebédelni, az egyik alkalmazott rosszul lett a töltött paprikától, ami miatt ráhívták a menzára az egészségügyi felügyeletet.

A kiérkező ellenőröknek már nem maradt töltött paprika, így be kellett érniük annak megvizsgálásával, ami a hűtőben volt, viszont így is jónéhány szabálytalanságot fedeztek fel az állami működtetésű étteremben.

Az Avaz úgy értesült, hogy az ellenőrök közel 90 kilogramm húst találtak, amelyet nem megfelelő körülmények között tároltak, de nem disznóhúsról van szó, hanem csirke, marha- és birkahúsról, de volt egy kis romlott hal is.

Az ellenőrök tételesen felsorolták a rosszul tárolt konyhai alapanyagokat, és amikor összeadták a tételeket, akkor kiderült, hogy 89,69 kilogramm élelmiszert, többnyire húst nyilvánítottak fogyaszthatatlannak, és elrendelték azok megsemmisítését. Pedig mennyi romlott töltött parpikát lehetett volna belőlük csinálni.

A parlamenti menzát működtető állami céget egyúttal kötelezték, hogy a megsemmisítésről szóló igazolást mutassa be az egészségügyi felügyeletnek, de arról nem szól a fáma, hogy kinek volt hasmenése, és hogy megbüntettek-e valakit.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava