Connect with us

Bosznia

KÍSÉRTETHÁZ: Fegyveres bűnözők török migránsokat fosztottak ki Boszniában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Két krajinai bűnöző lőfegyverrel rabolt ki négy török migránst Velika Kladuša környékén, a horvát határ közelében, ahol a gyakran “kísértetházként” emlegetett épületben tartották fogva őket. Rendőrségi közlés szerint a migránsokat megkötözték, majd 700 eurót és mobiltelefonokat vettek el tőlük, mielőtt a “rossz szellemek tanyájaként” számon tartott épületbe vitték őket.

A bűncselekmény

Az Avaz.ba boszniai hírportál szerint az eset úgy tudódott ki, hogy az egyik migránsnak sikerült megszöknie a Todorovo település közelében található épületből, és egy helyi lakos segítségével értesítenie a rendőrséget.

A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a rabul ejtett migránsokat, és elfogták az egyik gyanúsítottat, a másikat viszont keresik.

Az elfogott támadó tagadta a vádakat, de a rendőrök a környék átvizsgálása során egy gázpisztolyt találtak, amelyet a támadók használtak.

Az elfogott elkövető ezt követően beismerte, hogy a migránsokat autóval kivitték szinte a horvát határig, ahol fegyverrel, illetve fegyvernek látszó tárggyal kényszerítették őket értékeik átadására, majd egy másik településre, az említett épületbe szállították őket

Az eseményről a rendőrség értesítette az Una- Sana kanton ügyészségét, amely szerint a fent leírt események “rablás bűncselekményének” elemeit tartalmazza.

Hivatalos közlés szerint mindkét támadó korábbról ismert a rendőrség előtt, a Velika Kladuša-i és a cazini rendőrkapitányság munkatársai még vizsgálják az esetet.

A kísértetház

A történet érdekessége maga az elhagyatott épület, ahol a migránsokat a bűnözők fogva tartották, Todorovo lakói ugyanis évek óta rettegnek, mert a “kísértetházból” állítólag ijesztő hangok, sikolyok és iszonyatos nyögések hallatszanak éjszakánként.

A szájhagyomány szerint a “kísértetház” egy régi temető helyén épült, és ezzel magyarázható a szellemek megjelenése. A digitális technika előrehaladtával számos videó jelent meg a különböző internetes csatornákon az épületről.

Az ENSZ menekültügyi ügynökségének (UNHCR) legfrissebb adatai szerint Bosznia- Hercegovinában mintegy 2500 migráns tartózkodik, a Szerbiát, Koszovót, Bosznia- Hercegovinát, Albániát, Montenegrót és Észak- Macedóniát magában foglaló balkáni útvonalon pedig majdnem tízezer személy halad.

Általános tapasztalat, hogy az UNHCR adatai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, ennél jóval több migráns van mozgásban a térségben, akiknek a haladási iránya az utóbbi időben a boszniai-horvát határról a szerb-magyar határra tevődött át.

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava