Connect with us

Magyarország

JÉGKORSZAK 2: Plusz gázt is kaphat Szerbia az oroszoktól Magyarországon keresztül

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

OROSZ BARÁT: Ne féljetek szerbek, nem fogtok fázni!
Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az oroszok barátainak nem kell attól tartaniuk, hogy megfagynak – legalábbis ez a következtetés vonható le a belgrádi orosz nagykövet nyilatkozatából. Alekszandr Bocan- Harcsenkó megjegyezte, hogy igény esetén a szerbek a téli időszakban akár plusz gázt is kaphatnak.

Plusz gáz

Oroszország szerbiai nagykövete úgy nyilatkozott, hogy van lehetőség plusz orosz gáz leszállítására Szerbiának a téli időszakban, ha arra szükség & igény mutatkozik.

– A gáz alapmennyiségét a meglévő szerződés határozza meg, de lehetőség van további gázmennyiség leszállítására a téli időszakban, ha Szerbiának szüksége lesz rá

– jelentette ki a médiaszereplést gyakran vállaló orosz nagykövet a kormánybarát Happy televízióban, amit aztán a szintén kormánybarát Novosti igyekezett gyorsan továbbadni.

A gázellátásról szólva elmondta, hogy Szerbia a jelenlegi viszonyok között a lehető legjobb árat kapta, és utalt arra is, hogy a szerbek ugyanazon az áron kapják a plusz gázt, mint a normál mennyiséget.

– Minden ugyanúgy megoldódik, mint a meglévő szerződésben

– jelentette ki az “orosz atyuskát” képviselő nagykövet, aki szerint a szerbeknek megszabott ár Oroszország számára is előnyös, ugyanakkor lehetővé teszi Szerbia fejlődését és a “normális életet.

A bolgárok bezavarhatnak

A gáztranzit kapcsán Bocan- Harcsenkó kijelentette, hogy a Bulgárián keresztül történő szállítás azonban aggodalomra ad okot, mert Moszkva és Szófia viszonya nagyon rossz.

– Ami a tranzitot illeti, egyelőre minden simán megy. A tranzit az EU-országokon keresztül zajlik, és reméljük, hogy a jövőben is minden elfogadható és tisztességes lesz

– tette hozzá Bocan- Harcsenkó, aki egyúttal megdicsérte Szerbiát, amely szerinte “nemzeti érdekeikből kiindulva” az Oroszországgal való kapcsolatok terén elvszerű magatartást tanúsít, vagyis kívül marad a szankciókon.

Az orosz nagykövet szerint a két ország továbbra is együttműködik.

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava