Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

JÉGKORSZAK 2: Plusz gázt is kaphat Szerbia az oroszoktól Magyarországon keresztül

OROSZ BARÁT: Ne féljetek szerbek, nem fogtok fázni!
OROSZ BARÁT: Ne féljetek szerbek, nem fogtok fázni!
Olvasási idő: 1 perc

Az oroszok barátainak nem kell attól tartaniuk, hogy megfagynak – legalábbis ez a következtetés vonható le a belgrádi nagykövet nyilatkozatából. megjegyezte, hogy igény esetén a a téli időszakban akár plusz gázt is kaphatnak.

Plusz gáz

szerbiai nagykövete úgy nyilatkozott, hogy van lehetőség plusz leszállítására Szerbiának a téli időszakban, ha arra szükség & igény mutatkozik.

A gáz alapmennyiségét a meglévő szerződés határozza meg, de lehetőség van további gázmennyiség leszállítására a téli időszakban, ha Szerbiának szüksége lesz rá


– jelentette ki a médiaszereplést gyakran vállaló a kormánybarát Happy televízióban, amit aztán a szintén kormánybarát igyekezett gyorsan továbbadni.

A gázellátásról szólva elmondta, hogy Szerbia a jelenlegi viszonyok között a lehető legjobb árat kapta, és utalt arra is, hogy a szerbek ugyanazon az áron kapják a plusz gázt, mint a normál mennyiséget.

Minden ugyanúgy megoldódik, mint a meglévő szerződésben

– jelentette ki az “orosz atyuskát” képviselő nagykövet, aki szerint a szerbeknek megszabott ár Oroszország számára is előnyös, ugyanakkor lehetővé teszi Szerbia fejlődését és a “normális életet”.

A bolgárok bezavarhatnak

A gáztranzit kapcsán Bocan-Harcsenkó kijelentette, hogy a Bulgárián ül történő szállítás azonban aggodalomra ad okot, mert és viszonya nagyon rossz.

Ami a tranzitot illeti, egyelőre minden simán megy. A tranzit az EU-országokon keresztül zajlik, és reméljük, hogy a jövőben is minden elfogadható és tisztességes lesz


– tette hozzá Bocan-Harcsenkó, aki egyúttal megdicsérte Szerbiát, amely szerinte “nemzeti érdekeikből kiindulva” az Oroszországgal való kapcsolatok terén elvszerű magatartást tanúsít, vagyis kívül marad a szankciókon.

Az orosz nagykövet szerint a két ország továbbra is együttműködik.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: