Connect with us

Horvátország

AMIKOR ANYUCI KÖZBESZÓL: Hogyan lesz négyesből ötös, vagyis a horvát “first mother” harca az igazságtalanság ellen

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A HORVÁT "FIRST MOTHER" hívott, hogy levetesse a cikket
play icon A cikk meghallgatása

Megvan Horvátország első idei nyári botránya, bár az igazán zaftos szexbotrány még várat magára, de ami késik, az nem múlik. Szóval, arról lenne szó, mint azt a Jutarnji list kellőképpen öles betűkkel címlapjára helyezte, hogy Sanja Musić Milanović, Zoki Bond egyszem felesége, kijárta csemetéjének, hogy két négyeset – az osztályzatok lezárása után két héttel – kijavítsák ötösre. Elvégre tud az a gyerek!

A first mother

Ezekben a napokban, amikor az autóban higanyos hőmérővel nem mérhető Celsiusokra megy fel a hőmérséklet, és felforr az ember agya, mi sem kell inkább a népnek, nemzetnek & polgárnak, mint egy jó kis botrány, ami elvonja a figyelmet a kellemetlen kérdésekről, mint például apuci madridi (le)szereplése.

Akárhogy is, a fagyi és az üdítő, a férfiak esetében pedig két sör között, van miről beszélgetni. A 24 óra című hírportálnak csúfolt izé sem maradhatott ki a buliból.

Értesüléseik szerint Zoran Milanović és Sanja Musić Milanović fia számára a törvényes határidő után változtatták meg az osztályzatokat. A forrás, a zágrábi Klasszikus Gimnázium egyik interjúalanyja megjegyezte, hogy ez könnyen ellenőrizhető az e-naplóban.

Ugyanez az interjúalany nem tudta megmondani, hogy Sanja Musić Milanović személyesen elment-e az iskolába, azt viszont még emlékezett ebben a nagy hőségben, hogy a szóban forgó tanulót és osztályzatait nem vitatták meg a tanári tanács ülésein, és nem tettek hivatalos javaslatot az osztályzatok felülvizsgálatára.

Az oktatási szakszervezetek képviselői szerint törvénytelen volt az osztályzatok módosítása azok lezárása, illetve a 48 órás törvényes határidő letelte után, amelyben kérhető azok felülvizsgálata.

De azt is elmondták, hogy ez gyakrabban fordul elő, mint gondolnánk, mert a szülők nagy nyomást gyakorolnak a tanárokra. Hozzáfűznénk, minél fontosabb ember a szülő, annál nagyobb a nyomás.

A mama, az mama

A köztársasági elnök nyilatkozatában igyekezett rövidre zárni a történetet – persze, Zoki Bondnál semmi sem rövid, buzog belőle a szó – ezért helyette is megszerkesztettük egy kicsit a mondanivalóját. Szerinte Ez az egész időpocsékolás.

– A gyerekünknek egy magániskolába kellett volna mennie, ez megvédte volna a söpredéktől

– foglalható össze kissé tömörítve az elnöki eszmefuttatás lényege.

Milanović azt is hozzátette, hogy nem is tudja, hogy neje miért érezte szükségesnek “harcolni az igazságtalanság ellen”, de hát tudjuk, hogy van, a mama az mama.

A büszke atya “a körtefáról lemászott” Mario Banožić védelmi miniszter menetrendszerű felemlegetése után azt is elmondta, hogy fiának nem volt szüksége az 5.0-ás átlagra, mert már így is, élsportolóként, elnyerte Zágráb Város és az Olimpiai Bizottság ösztöndíját, így nem lesz gondja az egyetemi felvételivel.

A “söpredék”, amely magába foglalja a Horvát Köztársaság lakosságának 99 százalékát, persze, epés megjegyzésekkel árasztotta el a közösségi médiát – nekem személy szerint legjobban az tetszett, hogy azoknak a gyerekeknek, akinek ötöst zártak le, ezek után a jegyét hatosra kellene emelni.

Epilógus

Az ügy epilógusa, hogy nem lesz epilógus.

A nagy tűzijáték után, másnapra, harmadnapra elfelejtődik az egész, a legrosszabb esetben majd elrendelnek egy tessék-lássék vizsgálatot, Milanovićék ismét állami villában fognak nyaralni jutányos, mélyen nyomott áron, a népség/katonaság pedig ciklikusan máson és máson fog szörnyülködni már holnap vagy holnapután.

Az ókori Rómában ezt úgy mondták volna, hogy “panem et circensis” utalva arra, hogy a tömeget ingyen látványosságokkal és kenyérosztással (nem krumplival) manipulálták. A mi korunkban ez annyiban változott, hogy a kenyérosztás kimaradt a képletből. Az ingyen cirkusz bőségesen megteszi.

Köszönjük meg Zoki Bondnak és Zoki Mamának, hogy ilyen jól szórakoztat bennünket még így a nyári hónapokban is, amikor már minden rendes politikus elhúzott nyaralni.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava