Connect with us

Horvátország

AMIKOR ANYUCI KÖZBESZÓL: Hogyan lesz négyesből ötös, vagyis a horvát “first mother” harca az igazságtalanság ellen

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A HORVÁT "FIRST MOTHER" hívott, hogy levetesse a cikket

Kattints ide a cikk meghallgatásához

Megvan Horvátország első idei nyári botránya, bár az igazán zaftos szexbotrány még várat magára, de ami késik, az nem múlik. Szóval, arról lenne szó, mint azt a Jutarnji list kellőképpen öles betűkkel címlapjára helyezte, hogy Sanja Musić Milanović, Zoki Bond egyszem felesége, kijárta csemetéjének, hogy két négyeset – az osztályzatok lezárása után két héttel – kijavítsák ötösre. Elvégre tud az a gyerek!

A first mother

Ezekben a napokban, amikor az autóban higanyos hőmérővel nem mérhető Celsiusokra megy fel a hőmérséklet, és felforr az ember agya, mi sem kell inkább a népnek, nemzetnek & polgárnak, mint egy jó kis botrány, ami elvonja a figyelmet a kellemetlen kérdésekről, mint például apuci madridi (le)szereplése.

Akárhogy is, a fagyi és az üdítő, a férfiak esetében pedig két sör között, van miről beszélgetni. A 24 óra című hírportálnak csúfolt izé sem maradhatott ki a buliból.

Értesüléseik szerint Zoran Milanović és Sanja Musić Milanović fia számára a törvényes határidő után változtatták meg az osztályzatokat. A forrás, a zágrábi Klasszikus Gimnázium egyik interjúalanyja megjegyezte, hogy ez könnyen ellenőrizhető az e-naplóban.

Ugyanez az interjúalany nem tudta megmondani, hogy Sanja Musić Milanović személyesen elment-e az iskolába, azt viszont még emlékezett ebben a nagy hőségben, hogy a szóban forgó tanulót és osztályzatait nem vitatták meg a tanári tanács ülésein, és nem tettek hivatalos javaslatot az osztályzatok felülvizsgálatára.

Az oktatási szakszervezetek képviselői szerint törvénytelen volt az osztályzatok módosítása azok lezárása, illetve a 48 órás törvényes határidő letelte után, amelyben kérhető azok felülvizsgálata.

De azt is elmondták, hogy ez gyakrabban fordul elő, mint gondolnánk, mert a szülők nagy nyomást gyakorolnak a tanárokra. Hozzáfűznénk, minél fontosabb ember a szülő, annál nagyobb a nyomás.

A mama, az mama

A köztársasági elnök nyilatkozatában igyekezett rövidre zárni a történetet – persze, Zoki Bondnál semmi sem rövid, buzog belőle a szó – ezért helyette is megszerkesztettük egy kicsit a mondanivalóját. Szerinte Ez az egész időpocsékolás.

– A gyerekünknek egy magániskolába kellett volna mennie, ez megvédte volna a söpredéktől

– foglalható össze kissé tömörítve az elnöki eszmefuttatás lényege.

Milanović azt is hozzátette, hogy nem is tudja, hogy neje miért érezte szükségesnek “harcolni az igazságtalanság ellen”, de hát tudjuk, hogy van, a mama az mama.

A büszke atya “a körtefáról lemászott” Mario Banožić védelmi miniszter menetrendszerű felemlegetése után azt is elmondta, hogy fiának nem volt szüksége az 5.0-ás átlagra, mert már így is, élsportolóként, elnyerte Zágráb Város és az Olimpiai Bizottság ösztöndíját, így nem lesz gondja az egyetemi felvételivel.

A “söpredék”, amely magába foglalja a Horvát Köztársaság lakosságának 99 százalékát, persze, epés megjegyzésekkel árasztotta el a közösségi médiát – nekem személy szerint legjobban az tetszett, hogy azoknak a gyerekeknek, akinek ötöst zártak le, ezek után a jegyét hatosra kellene emelni.

Epilógus

Az ügy epilógusa, hogy nem lesz epilógus.

A nagy tűzijáték után, másnapra, harmadnapra elfelejtődik az egész, a legrosszabb esetben majd elrendelnek egy tessék-lássék vizsgálatot, Milanovićék ismét állami villában fognak nyaralni jutányos, mélyen nyomott áron, a népség/katonaság pedig ciklikusan máson és máson fog szörnyülködni már holnap vagy holnapután.

Az ókori Rómában ezt úgy mondták volna, hogy “panem et circensis” utalva arra, hogy a tömeget ingyen látványosságokkal és kenyérosztással (nem krumplival) manipulálták. A mi korunkban ez annyiban változott, hogy a kenyérosztás kimaradt a képletből. Az ingyen cirkusz bőségesen megteszi.

Köszönjük meg Zoki Bondnak és Zoki Mamának, hogy ilyen jól szórakoztat bennünket még így a nyári hónapokban is, amikor már minden rendes politikus elhúzott nyaralni.

QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás az a Hírlevélre


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát
Bosznia3 nap telt el azóta

Potočariban ácsolják a szégyenfát, Magyarország neve is felkerül rá, tiltakozó jegyzék is érkezhet

A balkáni népek és a magyarok között sok közös vonás van. Ezek egyike, hogy nehezen felejtenek. Annak bebiztosítása érdekében, hogy...

Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében. Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében.
Bosznia1 hét telt el azóta

Várhelyi Olivér és Elmedin Konaković visszavonulót fújt, közös nyilatkozatot tettek közre Srebrenicáról

Közösen megállapították, hogy Várhelyi Olivér korábbi nyilatkozatai teljes tisztelettel adóznak az áldozatok iránt, és semmiképpen sem kérdőjelezték meg az 1995-ös...

Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér
Bosznia1 hét telt el azóta

A boszniai külügyminiszter nekiment Várhelyinek, és felmondott egy Magyarországgal kötött szerződést

A boszniai külügyminiszter felmondta a március 6-i Szijjártó-látogatás során bejelentett EU-integráció támogatását célzó bilaterális megállapodást. Az egyezmény lényegében 50 boszniai...

A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják
Magyarország2 hét telt el azóta

Vučić és Orbán a következő napokban meglátogatja a megsebesült szlovák miniszterelnököt

Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de...

Szijjártó szerint Magyarország mindent meg kíván tenni azért, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni és európai stabilitáshoz és békéhez, Dodik szerint Magyarország annyira pártatlan, hogy akár irányíthatná is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat Szijjártó szerint Magyarország mindent meg kíván tenni azért, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni és európai stabilitáshoz és békéhez, Dodik szerint Magyarország annyira pártatlan, hogy akár irányíthatná is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat
Magyarország2 hét telt el azóta

Dodik szerint Magyarország akár vezethetné is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat

Szijjártó szerint a nemzetközi politikai szereplőknek be kellene fejezniük a feszültségkeltést Bosznia-Hercegovinában, valamint a szankciókkal való fenyegetődzést, akárcsak az erőszakos...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Öt nap legjava