Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Montenegró

HÁLÁTLANOK: Interkontinentális rakétát küldene Montenegróra az orosz űrügynökség igazgatója

sarmat
INTERKONTINENTÁLIS FENYEGETÉS: Kilövés előtt a Szarmat.
Olvasási idő: 1 perc

, az orosz Roszkozmosz állami űrügynökség igazgatója rakétákkal fenyegette meg Montenegrót, mert nem engedte át a légterén Szergej Lavrov repülőgépét. Rogozin szerint Montenegró ezzel elárulta a két nép közös történelmét.

Twitteres

Rogozin azt követően írt bejegyzést a Twitterre, hogy Montenegró megtiltotta az orosz gépének átrepülését az ország felett, amivel megakadályozta, hogy Szergej Lavrov a montenegrói légtér érintésével látogasson Szerbiába.

Miért jó a “”? Mert nem kér repülési engedélyt a gyáva bolgároktól, a bosszúszomjas románoktól és a közös történelmünket eláruló montenegróiaktól

– írta Rogozin, akinek az üzenetét némileg dekódolni kell a Szarmat tekintetében, az űrügynökségi vezető itt az orosz interkontinentális rakétákra gondolt, amelyek ezt a nevet viselik.

Nem ez az első alkalom, hogy Rogozin beszólt Montenegrónak: miniszterelnök-helyettes korában azt üzente a kis balkáni országnak, hogy “megbánja még a -csatlakozásról hozott döntését”, aminek a jelentősége most mutatkozik meg igazán.

A NATO nyilván nem azért vette fel az oroszokhoz korábban igencsak kötődő, “harcias” kis nemzetet, mert éppen a 600 ezer lakosú ország csatlakozása hiányzott a védelmi képeségek kiteljesítéséhez, hanem geostratégiai megfontolásból, ezzel ugyanis megakadályozta Oroszország bejutását a Balkán belsejébe az irányából. Ugyanez igaz Albániára is.

2016-ban a szerbbarát montenegrói Demokratikus Front meghívta Rogozint Montenegróba, a podgoricai külügyminisztérium azonban közölte, hogy nincs lehetőség egy ilyen látogatásra, mert Rogozin szerepel azoknak orosz állampolgároknak a listáján, akik nem léphetnek be az országba. A podgoricai már akkor összehangolta külpolitikáját az Európai Unióval, amely a krími eseményeket követően Rogozint is “megszankcionálta”.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Amint azt a podgoricai külügyminisztérium akkoriban bejelentette, Rogozint a “rókaképű” Milan Knežević, a Demokratikus Front egyik vezetője anélkül hívta meg, hogy egyeztetett volna az illetékes montenegrói hatóságokkal.

A rókaképű jelző természetesen nincs benne a külügyi nyilatkozatban, ezzel kizárólag a BALK szokta jellemezni a “ravaszdi” montenegrói politikust.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: