Connect with us

Bosznia

SEMMI PÁNIK: Az EUFOR sofőrjei csak járatják a motrot, és ismerkednek a környezettel

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A boszniai EUFOR Althea misszió elmagyarázta, hogy páncélozott járművei miért tűnnek fel a különböző bosznia-hercegovinai városok utcáin. Az utóbbi időben elsősorban a boszniai Szerb Köztársaság részéről merültek fel kifogások azzal kapcsolatban, hogy az EUFOR járművei túl gyakran láthatók városi területeken.

A kérdés felmerülése valószínűleg azzal is összefügésbe hozható, hogy a ukrajnai háború következtében növekedett a feszültség a Balkánon, ami alól Bosznia- Hercegovina sem kivétel.

A misszió a kérdésekre a közösségi médiában közzétett videóban válaszolt, amelyben igyekezett eloszlatni az aggodalmakat.

Seamus Shannon, az EUFOR szóvivője elmagyarázta, hogy a misszió a katonai képességek széles skálájával rendelkezik, így számos könnyű páncélozott szállítójárműve is van, amelyeket a legénység szállítására használnak.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy operatív értelemben jelenleg nincs szükség ezekre a járművekre, de a karbantartása szempontjából fontos a használatuk, ami egyúttal segíti járművezetőket, hogy megismerkedjenek a környezettel.

Vagyis járatni kell motort, de ha ezt egy félreeső helyen tennék, akkor a sofőröknek nem lenne helyismeretük. Teljesen világos, ugye?

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava