Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

REGIONÁLIS VEZETŐK: Dodik gratulált Orbánnak, akit banjalukai látogatásra hívott meg

dodik vucic orban
GYŐZTESEK: Dodik mindenkit felköszöntött, ahogy azt ilyenkor illik
Olvasási idő: 2 perc

A -hercegovinai elnökség szerb tagja is gratulált Orbán Viktornak a parlamenti választásokon aratott győzelméhez. Milorad Dodik üzenetében hangsúlyozta, hogy miközben Európa a legnagyobb válságban van, a népeknek erős támaszra van szükségük. A legfőbb szerb politikus levelében végig tegezte a miniszterelnököt, ezzel is hangsúlyozva a hozzá fűződő közeli kapcsolatát, az üzenet végén pedig banjalukai látogatásra hívta meg Viktort. A levélben – mint majd alább kiderül – nem sok szó esik Bosznia-Hercegovináról.

Milorad Dodik úgy fogalmazott, hogy a választások eredményének köszönhetően regionális vezető szerepe megerősítést nyert, nemcsak az EU-n belül, hanem azoknak a nemzeteknek az irányában is, amelyek még nem váltak az Európai Unió részévé.

elnökségének tagjaként, de mindenekelőtt a szerbek és a Köztársaság intézményeinek vezetőjeként, és őszinte barátként gratulálok neked ehhez a nagyszerű győzelemhez, amely nemcsak a magyarok és Magyarország számára fontos, hanem a boszniai Szerb Köztársaságban, a Szerbiában és és Magyarországon élő szerbek számára is

– írta Orbánhoz intézett üzenetében Milorad Dodik, aki megjegyezte, hogy legalább a jelenlegi történelmi szinten kell tartani “népeink kapcsolatát”, de a maga részéről ezeknek a kapcsolatoknak a fejlesztésében is benne van.

Részünkről őszinte a szándék, hogy javítsuk ezt a kapcsolatot, és olyan új projektekkel gazdagítsuk, amelyek infrastrukturálisan, de kulturálisan és minden más módon is összekötik népeinket, és mindenki számára előrelépést és javulást hoznak

– jegyezte meg a vezető politikusa, aki hangsúlyozta, hogy az Orbán által irányított Fidesz eredményei “elismerésre méltók, mindenki számára motivációt és bátorítást jelentenek”.

A magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték, hogy mennyire hisznek a te Magyarországról, Közép- és Kelet-Európáról, illetve egész Európáról alkotott politikádban és víziódban

– mutatott rá Dodik Orbánnak írt gratulációjában, amelyben megjegyezte, hogy amikor valaki zsinórban a negyedik, pályafutása során pedig az ötödik miniszterelnöki mandátumát szerzi meg, akkor már nem csak pártprogramról vagy kizárólag vezetői karizmáról van szó.

Itt arról van szó, hogy a magyar nép szilárdan hisz benned és a te döntéseidben, globális bizonytalanság idején pedig egy ekkora meggyőző győzelem még többet jelent


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– ​​szögezte le Dodik, aki megállapította, hogy Európa a második világháború óta a legnagyobb válságát éli.

Ezért a nemzeteknek nem üres ígéretekre van szükségük, hanem erős támaszra, egy olyan vezetőre, akiről mélyen hiszik, hogy megőrzi a nemzetet, az államot, őket önmagukat és családjaikat, a gazdaságot és a békét, egy vezető, aki megőrzi a jövőt

– írta Orbánt magasztalva a boszniai szerbek vezető politikusa, aki szerint Európára a kihívás hónapja és évei várnak, tele bizonytalansággal és nehéz döntésekkel.

Dodik úgy fogalmazott, hogy a boszniai Szerb Köztársaságból származó szerbek a barátság, az együttműködés, a kölcsönös megértés, a tisztelet és a segítségnyújtás jegyében nyújtják a kezüket.

Biztos vagyok benne, hogy a Fidesz továbbra is a prosperitás, a biztonság, a politikai stabilitás és a gazdasági felvirágzás útján vezeti Magyarországot

– szögezte le a boszniai szerbek vezetője, aki levele végén meghívta a magyar miniszterelnököt, hogy látogasson el Banja Lukába, illetve hogy keresse fel a Boszniai Szerb Köztársaságot.


Epilógus

Nem kizárt, hogy Dodik időnként a Ctrl + C billentyű-kombinációt használta, mert hasonló hangnemben gratulált Alesksandar Vučić szerb elnöknek is. Mondani sem kell, hogy Dodik Vučićot is tegezte, amiben persze nincs semmi meglepő, elvégre az “nemzeten belül marad”.

A belgrádi sajtó & média beszámolója szerint a boszniai szerbek vezetője a következőket írta Vučićnak:

a régió vezető országává vált, te pedig bebizonyítottad, hogy az emberek támaszt látnak benned

– írta Dodik a Vučićhoz intézett levélben, amelyben szintén beszélt prosperitásról és miegymásról, de bónuszként benne volt a egészének szabadsága is.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: