Connect with us

A Háború

BARÁTOK KÖZT: Szerbia különleges elbánásban részesül, fizethet dollárral is a gázért

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

Szerbia kivételt képez, nem tartozik azon országok közé, amelyeknek ezentúl euró vagy dollár helyett rubelbe kell(ene) fizetniük az orosz gázért.

Közben Ivica Dačić szerb parlamenti elnök ismét kiállt Oroszország és az ukrajnai orosz invázió mellett. Az ukránok dühösen reagáltak.

– Igaza van Aleksandar Vucic elnöknek, valóban problémát okozna Szerbiának, ha rubelben kellene fizetnie az importált gázért. Ám ez nem vonatkozik Szerbiára, ez egy olyan probléma, amit meg fogunk oldani, Szerbia aggodalmai elsőrendű fontosságúak a számunkra

– mondta Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő.

A rubelre való áttérését a jelek szerint megúszó Szerbia rögtön meg is hálálta az orosz gesztust. A Szerbiai Szocialista Párt élén álló Ivica Dačić, a szerb parlament elnöke – korábban külügyminiszter, még korábban pedig Slobodan Milošević egykori szerb, majd jugoszláv államfő egyik kedvence és pártjának szóvivője – bejelentette: Szerbia egyértelműen Oroszország mellett áll.

A Happy TV-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a közvélemény-kutatások is azt mutatják, hogy a szerbek többsége egyértelműen Oroszország mellett áll az orosz-ukrán konfliktusban.

A belgrádi ukrán nagykövetség kemény hangnemben válaszolt Dačićnak.

– Biztosra vehető, hogy ez a politikus teljesen elszakadt a valóságtól. Az igazság az, hogy a szerb nép, amelynek hosszú hagyománya van a szabadságért vívott harcokban, nem támogathat egy őrült rezsimet, amelynek élén az a Vlagyimir Putyin áll, aki a náci birodalmat vezető Adolf Hitler reinkarnációja

– áll a közleményben. Az ukrán diplomaták szerint teljesen erkölcstelen dolgok azt állítani, hogy a szerb emberek helyeslik az ukrán gyermekek meggyilkolását, valamint az ukrajnai kórházak, szülőotthonok és iskolák lebombázását, mert aki ezt mondja, az megsérti a szabadságszerető és testvéri szerb nemzet büszkeségét.

Belgrádban csütörtökön újabb Oroszország-párti demonstrációt tartottak, a felvonulók többsége “Koszovó Szerbia”, illetve “Krím Oroszország” feliratú transzparenseket emelt a magasba.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava