Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

LOPÁSSAL IS MEGVÁDOLTA: Ellenzéki kihívója Putyin-bérencnek nevezte Orbán Viktort, aki szerinte “bizonyított hazaárulást” követ el

szabaka marki zay
Márki-Zay Péter Szabadkán Putyin-bérencnek nevezte a magyar miniszterelnököt (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 2 perc

A szomszédos országokban élő szavazatainak megszerzéséért is folyik a harc az április 3-i magyarországi parlamenti előtt. Ennek keretében járt Szabadkán Márki-Zay Péter, a magyarországi egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki az eddigi támogatási rendszer fenntartását ígérte, de nem kért érte cserébe lojalitást.

Önzetlenül szeretnek

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szabadkai beszédében arról biztosította a vajdasági magyarokat, hogy a nekik nyújtott támogatások megmaradnak akkor is, ha nem az ellenzékre szavaznak, viszont egy többletjog jár nekik, ha Magyarországon az ellenzék győz.

Ugyanúgy szeretnénk gondoskodni Önökről, sőt még jobban, mint a jelenlegi kormány. Önzetlenül szeretjük a határon kívüli magyarokat

– jegyezte meg Márki-Zay, aki szerint nemcsak a kettős állampolgárságot és a szavazati jogot, de a támogatások rendszerét is meg kell őrizni, amiért viszont cserébe nem vár el politikai lojalitást.

Arra szavaznak, akire szeretnének, ettől még a támogatás jár

– mondta szabadkai látogatása alkalmával Márki-Zay Péter, a magyarországi egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, majd hozzátette, hogy egy változás azonban lesz a támogatások esetében:

Önök megkapják ezeket a támogatásokat, és nem kell zacskóban visszaküldeni annak egy részét egyes politikusoknak

– fogalmazott Márki-Zay, aki ezzel felvetette a segélyeket körbelengő gyanúját.

Önök nyilván azt fogják mondani, hogy Szerbiában is van korrupció, én meg tudom erősíteni, hogy Magyarországon egy kilométer vasútvonal a -Budapest vasútból negyven százalékkal többe kerül, mint Szerbiában


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– jegyezte meg Márki-Zay, aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy “ék negyven százalékkal többet lopnak minden egyes kilométerből.”

Képviselet a magyar parlamentben

A magyarországi egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje fontos célkitűzésnek nevezte az egyenrangú szavazás jogának biztosítását és az “intézményesített választási csalás” felszámolását, de tett még egy ígéretet, ami nem csak a vajdasági, hanem a más környező országokban élő magyar kisebbséget is érinti.

Kidolgozzuk, hogy az itteni magyarságnak is legyen saját képviselete a magyar parlamentben. Akkor is kiállunk a magyarság mellett, ha Putyin nem engedi. Nem áruljuk el a magyarságot!


– hangsúlyozta Márki-Zay, aki fontosnak érzi, hogy az összetartozás megmaradjon. Az ellenzéki jelölt kiállt Szerbia uniós csatlakozása mellett is, hogy ezáltal légiessé váljanak a határok, amelyek most még elválasztják a vajdasági magyarokat az anyaországtól.

Amikor egy Orbán Viktor utáni Magyarországtól Önöknek segítség, esetleg kell, mint például Csíkszeredának kellett volna, akkor mi nem stadiont fogunk adni

– mondta Márki-Zay, aki ezzel odapiszkált a jelenlegi magyar kormányzatnak, ugyanakkor cáfolta kijelentését, hogy az ellenzéki összefogás nem kereste a kapcsolatot a -szel, és hozzátette, hogy Pásztor István meghívását is elfogadta volna, függetlenül attól, hogy Pásztor a Fidesz szolgálatára szegődött el.

Személyesen találkoztam Pásztor Istvánnal Zentán, és el szeretném mondani, hogy mi nyitottak vagyunk minden szervezet irányába. A magyarországi nemzeti érdekeket kell keresse minden , ugyanúgy azt gondoljuk, hogy itt a Vajdaságban minden magyar szervezet számunkra ugyanolyan kedves és szimpatikus.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Magyar Mozgalom meghívására érkezett Szabadkára, a szerbiai magyar kispárt elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nagy nehézségek árán tudták csak megszervezni a látogatást.

Ilyen mértékű ellehetetlenítést nagyon régen tapasztaltunk, mint ennek a rendezvénynek a szervezése közben. Az utolsó pillanatban maradtunk megfelelő helyszín nélkül, így kénytelenek voltunk a saját házunkban fogadni Márki-Zay Pétert és munkatársait

– hangsúlyozta Sövény, aki ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy “a mi házunk, a mi várunk, ez az a hely, ahonnan senki és semmi nem tilthat ki bennünket”, amihez még hozzátette, hogy mára már a Fidesz és a VMSZ összenőtt, és ezért Orbánék pontosan tudják, hogy Pásztorék mit művelnek Vajdaságban.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: