Connect with us

Magyarország

LOPÁSSAL IS MEGVÁDOLTA: Ellenzéki kihívója Putyin-bérencnek nevezte Orbán Viktort, aki szerinte “bizonyított hazaárulást” követ el

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szomszédos országokban élő magyarok szavazatainak megszerzéséért is folyik a harc az április 3-i magyarországi parlamenti választások előtt. Ennek keretében járt Szabadkán Márki- Zay Péter, a magyarországi egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki az eddigi támogatási rendszer fenntartását ígérte, de nem kért érte cserébe lojalitást.

Önzetlenül szeretnek

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szabadkai beszédében arról biztosította a vajdasági magyarokat, hogy a nekik nyújtott támogatások megmaradnak akkor is, ha nem az ellenzékre szavaznak, viszont egy többletjog jár nekik, ha Magyarországon az ellenzék győz.

– Ugyanúgy szeretnénk gondoskodni Önökről, sőt még jobban, mint a jelenlegi magyar kormány. Önzetlenül szeretjük a határon kívüli magyarokat

– jegyezte meg Márki- Zay, aki szerint nemcsak a kettős állampolgárságot és a szavazati jogot, de a támogatások rendszerét is meg kell őrizni, amiért viszont cserébe nem vár el politikai lojalitást.

– Arra szavaznak, akire szeretnének, ettől még a támogatás jár

– mondta szabadkai látogatása alkalmával Márki- Zay Péter, a magyarországi egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, majd hozzátette, hogy egy változás azonban lesz a támogatások esetében:

– Önök megkapják ezeket a támogatásokat, és nem kell zacskóban visszaküldeni annak egy részét egyes politikusoknak

– fogalmazott Márki- Zay, aki ezzel felvetette a segélyeket körbelengő korrupció gyanúját.

– Önök nyilván azt fogják mondani, hogy Szerbiában is van korrupció, én meg tudom erősíteni, hogy Magyarországon egy kilométer vasútvonal a Belgrád- Budapest vasútból negyven százalékkal többe kerül, mint Szerbiában

– jegyezte meg Márki- Zay, aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy “Orbánék negyven százalékkal többet lopnak minden egyes kilométerből.”

Képviselet a magyar parlamentben

A magyarországi egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje fontos célkitűzésnek nevezte az egyenrangú szavazás jogának biztosítását és az “intézményesített választási csalás” felszámolását, de tett még egy ígéretet, ami nem csak a vajdasági, hanem a más környező országokban élő magyar kisebbséget is érinti.

– Kidolgozzuk, hogy az itteni magyarságnak is legyen saját képviselete a magyar parlamentben. Akkor is kiállunk a magyarság mellett, ha Putyin nem engedi. Nem áruljuk el a magyarságot!

– hangsúlyozta Márki- Zay, aki fontosnak érzi, hogy az összetartozás megmaradjon. Az ellenzéki jelölt kiállt Szerbia uniós csatlakozása mellett is, hogy ezáltal légiessé váljanak a határok, amelyek most még elválasztják a vajdasági magyarokat az anyaországtól.

– Amikor egy Orbán Viktor utáni Magyarországtól Önöknek segítség, esetleg kórház kell, mint például Csíkszeredának kellett volna, akkor mi nem stadiont fogunk adni

– mondta Márki- Zay, aki ezzel odapiszkált a jelenlegi magyar kormányzatnak, ugyanakkor cáfolta Pásztor István kijelentését, hogy az ellenzéki összefogás nem kereste a kapcsolatot a VMSZ-szel, és hozzátette, hogy Pásztor István meghívását is elfogadta volna, függetlenül attól, hogy Pásztor a Fidesz szolgálatára szegődött el.

– Személyesen találkoztam Pásztor Istvánnal Zentán, és el szeretném mondani, hogy mi nyitottak vagyunk minden szervezet irányába. A magyarországi nemzeti érdekeket kell keresse minden párt, ugyanúgy azt gondoljuk, hogy itt a Vajdaságban minden magyar szervezet számunkra ugyanolyan kedves és szimpatikus.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Magyar Mozgalom meghívására érkezett Szabadkára, a szerbiai magyar kispárt elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nagy nehézségek árán tudták csak megszervezni a látogatást.

– Ilyen mértékű ellehetetlenítést nagyon régen tapasztaltunk, mint ennek a rendezvénynek a szervezése közben. Az utolsó pillanatban maradtunk megfelelő helyszín nélkül, így kénytelenek voltunk a saját házunkban fogadni Márki- Zay Pétert és munkatársait

– hangsúlyozta Sövény, aki ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy “a mi házunk, a mi várunk, ez az a hely, ahonnan senki és semmi nem tilthat ki bennünket”, amihez még hozzátette, hogy mára már a Fidesz és a VMSZ összenőtt, és ezért Orbánék pontosan tudják, hogy Pásztorék mit művelnek Vajdaságban.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava