Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Albánia

A BÚZA AZ ÚJ BITCOIN: Szerbia feloldja a búza exporttilalmát Albániával szemben

buza bitcoin
Olvasási idő: 1 perc

A BALK-on tegnap számoltunk be arról, hogy az elleni orosz agresszió első áldozata a Balkánon az Open Balkan lehet, miután a szerbiai exporttilalom miatt Albánia és Észak- alapvető élelmiszerek nélkül marad. Alighanem rátapintottunk a lényegre, mert ez az egyik legfontosabb téma, miután Albániában hatodik napja folynak a tüntetések az árak emelkedése, illetve Edi Rama kormánya ellen. A helyzet azóta annyiban változott, hogy Aleksandar Vučić államfő ígérete alapján hamarosan szállítanak búzát Albániának, ami némileg javíthat az helyzetén.

Mégse temessük az Open Balkant?

A szerbiai beszámolója szerin Aleksandar Vučić kijelentette, hogy hamarosan engedélyezik a búza exportját Albániába, valamint a térség többi országába, mert Szerbiának “mindenből elegendő mennyiség áll rendelkezésére”.

A régióban élő embereknek a területén, de Bosznia-Hercegovinában vagy Montenegróban sem kell aggódniuk, mert nem lesz probléma

– nyilatkozta dél-szerbiai látogatása alkalmával Vučić, aki azt tapasztalja, hogy a búza, az , a liszt, különösen pedig a kukorica iránt egyre nagyobb a kereslet szerte a világban, így a Balkánon is. A szerb ezért korábban arra kérte a belgrádi kormányt, hogy állítsa le az exportot, mert 800 000 tonna gabona “tűnne el” az árukészletekből, amit szeretne megtartani a térség lakossága számára.

londoni tozsde

ÚJ BITCOIN: A búza árának alakulása az utóbbi egy évben a londoni tőzsdén. (Forrás: London Stock Exchange)

Az első hivatalos kérések, amelyeket kaptunk, az Albániával aláírt megállapodásokkal összhangban érkeztek. Most erről beszélünk, és a lehető leghamarabb lehetővé tesszük a búza exportját Albániába. Ez rövid időn belül megoldódik

– üzent vissza Tiranába a szerb államfő, aki ezzel a bejelentéssel némileg enyhítette Edi Rama albán miniszterelnök helyzetét. Vučić hozzátette, hogy ugyanez vonatkozik a térség bármely országára, mert Szerbia számára ez nem jelent különösebb problémát. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az továbbra is “kontroll alatt” van, mert nem sodorhatják veszélybe a hazai ellátását.

Közben Edi Rama albán miniszterelnök megerősítette, hogy már meg is kezdődtek a tárgyalások Szerbiával a búza egy részének importjáról, amelyet korábban albán üzletemberek kötöttek le, és a tilalom feloldása – legalábbis ezen a téren – éppen az Open Balkannak köszönhető.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: