Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

MÉG EGY BOMBA: Újabb pokolgép robbant Szarajevó turisták által kedvelt városnegyedében

bravadzilu bascsarsi bascarsija
Dugig turistákkal a Bravadžiluk utca Szarajevó óvárosában. A kép még a robbantás előtt készült. (Forrás: Twitter)

Olvasási idő: 1 perc

A szarajevói támadás célpontja ismételten egy volt. A detonáció éjfél előtt 10 perccel történt a Óvárosában lévő Bravadžiluk utcában. A helyi rendőrség beszámolója szerint a robbanás következtében senki sem sérült. A detonáció a Szarajevó egyik legfontosabb jelképének számító Sebilj kúttól 100 méterre történt, annak erejét jellemzi, hogy a BALK ottani tudósítójának egy kilométerre lévő otthonában is tisztán lehetett hallani.

A robbantás kapcsolatban a hatóságok fegyelmezett hallgatásba burkolództak. Belügyminisztériumának Operatív Központja annyit erősített meg, hogy ismeretlen személy egy szórakozóhely előtt az utcán helyezett el egy robbanó szerkezetet, amit eddig be nem azonosított módon működésbe is hozott.

Vagyis a levegőbe repítette a korábbi órákban már bezárt kávézót.A kapcsán meg kell említenünk, hogy a Bravadžiluk utcában több szórakozóhely és étterem működik, amelyeket általában a fővárosba érkező vesznek igénybe.

az ülésen

A sci-fi és az abszurd kabaré határmezsgyéjén mozgó, alig tíz órával korábbi esetről is csak kellő szolidsággal számolt be a boszniai .

A tömegek által naponta használt Čengić Vila villamosmegálló elhagyása után a forgalomból kiálló villamos vezetője a kocsiszínbe való beérkezéskor vette észre, hogy valaki egy kézigránátot hagyott a jármű egyik ülésén.

A kocsiszín diszpécsere riasztotta a rendőrséget, amely nagy erőkkel érkezett a város egyik legforgalmasabb pontján lévő remízhez. A környéket délután azonnal, tehát délután egy óra körül lezárták. A tettes ugyan nem lett meg, de csökkent a légszennyezettségi szint, viszont felment a szarajevói ök vérnyomása.

A gránátot Szarajevó Kanton tűzszerész egysége a helyszínen hatástalanította, de az így sem vehető át a talált tárgyak osztályán.

Az utóbbi hetekben több hasonló esemény történt a boszniai fővárosban. Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy -kereskedelemben érintett boszniai szervezetbűnözői körök emberéleteket követelő bandaháborút folytatnak Szarajevóban.Az utcai robbantást és a “kézigránát elvesztését” a rendőrség eddig nem kötötte össze a korábbi merényletekkel.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: