Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Románia

GÁZOS ÜGY: A “tolvajlással” összefüggésben emlegetett miniszter és a szélsőjobb esete

popescu simon
TESTKÖZELBEN: Nem csókolódznak, hanem anyáznak, Virgil Popescu és George Simion (Forrás: screenshot)
Olvasási idő: 1 perc

médiajelentések szerint a román legfőbb ügyészség hivatalból eljárást indított a parlamentben történt hétfői incidens ügyében, miután , a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke rárontott Virgil Popescu ügyi miniszterre.

A képviselők a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyszerű indítványának vitatták meg. A pulpituson beszélő Virgil Popescu energiaügyi minisztert George Simion bekiabálásai szakították többször is félbe. Popescu erre reagálva arra kérte “Simion urat”, menjen el Putyinhoz, és az elnöknél járja ki a árak csökkentését.

Simion ezek után felszaladt az emelvényre, megragadta a miniszter karját, és többször az arcába kiabálta, hogy „tolvaj vagy!”. Az ülésvezető Daniel Suciu politikus az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott: még soha nem történt meg, hogy egy minisztert a parlamentben fizikailag bántalmazzanak beszéde közben.

Az incidenst követően Suciu felfüggesztette az ülést.

Utóbb Virgil Popescu közölte, hogy feljelentést tesz George Simion ellen. Ezzel párhuzamosan a román legfőbb ügyészség hivatalból eljárást indított hivatalos személy elleni erőszak, valamint közrend- és közcsendháborítás miatt. Az AUR társelnöke erre körülbelül úgy reagált, hogy a jelek szerint az ügyészségnek nincs jobb dolga, mint hogy őt hurcibálja.

A parlamenti botránnyal kapcsolatban Kelemen Hunor -helyettes, az RMDSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy a bántalmazás és az erőszak elfogadhatatlan egy demokratikus társadalomban, George Simionnak pedig vállalnia kell a következményeket.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: