Connect with us

Románia

GÁZOS ÜGY: A “tolvajlással” összefüggésben emlegetett miniszter és a szélsőjobb esete

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Román médiajelentések szerint a román legfőbb ügyészség hivatalból eljárást indított a parlamentben történt hétfői incidens ügyében, miután George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke rárontott Virgil Popescu energiaügyi miniszterre.

A képviselők a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyszerű indítványának vitatták meg. A pulpituson beszélő Virgil Popescu energiaügyi minisztert George Simion bekiabálásai szakították többször is félbe. Popescu erre reagálva arra kérte “Simion urat”, menjen el Putyinhoz, és az orosz elnöknél járja ki a gázárak csökkentését.

Simion ezek után felszaladt az emelvényre, megragadta a miniszter karját, és többször az arcába kiabálta, hogy “tolvaj vagy!”. Az ülésvezető Daniel Suciu szociáldemokrata politikus az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott: még soha nem történt meg, hogy egy minisztert a parlamentben fizikailag bántalmazzanak beszéde közben.

Az incidenst követően Suciu felfüggesztette az ülést.

Utóbb Virgil Popescu közölte, hogy feljelentést tesz George Simion ellen. Ezzel párhuzamosan a román legfőbb ügyészség hivatalból eljárást indított hivatalos személy elleni erőszak, valamint közrend- és közcsendháborítás miatt. Az AUR társelnöke erre körülbelül úgy reagált, hogy a jelek szerint az ügyészségnek nincs jobb dolga, mint hogy őt hurcibálja.

A parlamenti botránnyal kapcsolatban Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy a bántalmazás és az erőszak elfogadhatatlan egy demokratikus társadalomban, George Simionnak pedig vállalnia kell a következményeket.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava