Connect with us

Magyarország

MIGRÁNSOK DOBÁLÓDZTAK: A magyar kormány szerint a migránsok egyre gyakrabban lépnek fel erőszakosan

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A magyar kormány a Facebookon tett közzé videót arról, hogy a migránsok egyre gyakrabban lépnek fel erőszakosan a magyar határőrökkel szemben. A videóhoz csatolt megjegyzés szerint friss helyzetképről van szó, egyelőre azonban nem világos, hogy hol és mikor készültek a felvételek.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton telefonon nyilatkozott az MTI-nek a videóról, amelyen fiatal férfiak támadják a határvédőket.

A felvételeken nem csak az látszik, hogy a migránsok megdobálják a határzárnál járőröző rendőröket, hanem az is, hogy “ostromlétrákkal” igyekeznek átjutni a kerítésen.

– Nem igazak azok az állítások, miszerint a migránsok soha nem aggresszívek, még nem hallottunk olyan emberről, akiket bántottak volna

– mondta Bakondi György, aki szerint a kormány által közzétett felvételek is ezt igazolják.

A főtanácsadó úgy fogalmazott, hogy “a fiaink, akik Magyarország szuveneritását védik, mindennap szembesülnek ezzel az agresszióval”.

Szerinte “nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy kicsit is törvényes legyen az az eljárás, amelyben ezek a személyek menekültnek adják ki magukat, menedékjogot akarnak kérni, és ennek keretében tanúsítják ezt az agresszív magatartást” a menekültté nyilvánítás érdekében.

– A magyar kormány helyes döntést hozott 2015-ben, amikor a migránsok bejövetelével szemben döntött és megakadályozta százezrek érkezését az országba

– jegyezte meg Bakondi, aki hozzátette, hogy idén, vagyis alig egy hónap alatt több mint tíz és fél ezer illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar határőrök.

A videót vasárnap délelőttig több mint ezren kommentelték, az egyik hozzászóló a migránsok támadásával kapcsolatban Szerbia felelősségét firtatta.

– Még soha nem volt ilyen jó a kapcsolatunk Szerbiával! A szerb állam területén illegális, valódi személyazonosságukat eltitkoló határsértők tartják félelemben a lakosságot. Szerbia nem tudja, vagy nem akarja betartatni az ország törvényeit, gyakorlatilag elvesztette az ellenőrzést területe felett. A migránsok a szerb hatóságok beleegyezésével, azok asszisztálásával ostromolják a magyar határt. Még szerencse, hogy nem volt még soha ilyen jó a kapcsolatunk Szerbiával!

– írta hozzászólásában Bartusch Géza Gellénházáról.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava