Connect with us

Horvátország

VETERÁN JÓSZÁGOK: Mégis a Bradley mellett döntött Horvátország, de a Lynx-biznisz sem került le napirendről
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Andrej Plenković horvát miniszterelnök a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Horvátország 196 millió dollár értékben vásárol Bradley gyalogsági harci járműveket az Egyesült Államoktól. A M2A2 ODS (Operation Desert Storm) kiépítésű lánctalpas járművekből a jelzett összegért összesen 89 darab fog érkezni Horvátországba.

Ebből 62-t állítanak szolgálatba, 22-t alkatrészforrásként hasznosítanak, a maradék 5 pedig kiképzési célokat szolgál.

A Bradley felszerelése magában foglalja a 25 milliméteres Bushmaster gépágyút, a 7,62 kaliberű géppuskákat és meg nem nevezett számú TOW páncéltörő rakétát.

Plenković kihangsúlyozta, hogy ezzel az üzlettel Horvátország több stratégiai célt valósított meg: az Egyesült Államokkal való szövetségesi viszony erősítését, a járművek kedvezőbb árának elérését, és a szlavónbródi (Slavonski Brod) Đuro Đaković konszern számára a szerelőközponti státuszt, aminek a jövőben szélesebb körű hatásai lehetnek.

A Bradley esetleges korszerűsítéséről a miniszterelnök nem nyilatkozott, így a Lynx-biznisz még nem került le egészen a napirendről.

Viszont Horvátország olcsó pénzért bevásárolt egy csomó veterán jószágot, amelyek arra untig elég jók lesznek, hogy besorolják őket a 2026-ig felállítandó – a NATO felé kötelezettségként vállalt – közepes dandárba.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava