Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Horvátország

ÚJABB CSÚCS: Rekordot döntött a halottak száma Horvátországban, viszont csökkenőben az új megbetegedések

Újabb csÚcs: ÚJABB CSÚCS: Rekordot döntött a halottak száma Horvátországban, viszont csökkenőben az új megbetegedések acdc virus twitter
Illusztráció (Twitter-BALK)

Olvasási idő: 1 perc

Az elmúlt 24 órában Horvátországban csúcsot döntött a koronavírus következtében egy nap alatt elhunyt betegek száma, vagyis megdőlt az egy héttel ezelőtt “beállított” rekord. Ugyanakkor az utóbbi két hétben jelentősen csökkent az új megbetegedések száma.

A legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 76-an haltak meg, ez a legtöbb ebben a hullámban, és idén is. November 26-án 75 embert vitt el a covid, de a mai “eredménnyel” ez a rekord megdőlt.

A tegnapi 68 halálesethez képest ez 10 százalékos növekedés, Horvátországban eddig összesen 10 967-en haltak meg a koronavírus következtében.

Az újabb halottak közül 20 vette fel az oltást, vagyis az áldozatok 74 százaléka oltatlan volt.

Reménykeltő viszont, hogy csökken az újonnan megbetegedettek száma. Egy héttel ezelőtt 6246 új esetet jelentettek, két héttel korábban pedig 7270-et, ami körülbelül ezerrel, illetve kétezerrel kevesebb, mint a mai 5341 új vírusfertőzött.

Horvátországban az aktív esetek száma 32 603, Közülük 2391-en vannak kórházban, ebből 311-en lélegeztetőgépen.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

Újabb csÚcs: ÚJABB CSÚCS: Rekordot döntött a halottak száma Horvátországban, viszont csökkenőben az új megbetegedések balkanac nagy

Időjárás

Facebook-követés


Google-válogatás