Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

AMATŐR HIBÁK: Az egyik cipőt cserélt, a másik vizet ivott, avagy miért bukott el a horvát válogatott?

dalic preview
Olvasási idő: 3 perc

 
megmutatta, hogy nagyszerű csapata van, de egy órán ül nagyon rosszul játszott – állapítja meg az .hr zágrábi hírportál, amely főleg a szövetségi kapitány felelősségét firtatja, mert “nem volt jó a találkozóra történt felkészülés”. A portál szerint Horvátország az első 60 percben nem létezett a pályán, és ez Zlatko Dalić hibája. A sajtó általában két játékost említ meg, akik felelőtlen viselkedésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy két gólt kapott a horvát válogatott, az egyiket az első, a másikat a második félidőben.

A győzhettek volna

A Sporstke novosti (Sporthírek) internetes oldal megállapítja, hogy a horvát válogatott akár tovább is juttathatott volna a spanyolok búcsúztatásával. A portál szerint szemtanúi lehettünk Horvátország nagyszerű visszatérésének (3:1 után), de néhány nagy hibát is láthattunk, amelyek miatt a horvát csapat nem került legjobb nyolc együttese közé.

A kapus ugyan ajándékozott egy gólt a horvát válogatottnak rögtön a meccs elején, Ante Rebić és Joško Guardiol azonban azonban hozzásegítette az ellenfelet, az első és a harmadik gól megszerzéséhez.

A horvát televízióban már a közvetítés során, és a mecset követő elemző műsorban is felmerült, hogy az említett két játékos “amatőr hibát” követett el.

Az első gól akkor esett, amikor a horvát válogatott emberhátrányba került, mert Ante Rebić a partvonal mentén cipőt cserélt, a harmadik gólnál pedig Joško Guardiol azért nem volt a helyén, mert vizet ivott, és éppen a flakont dobta ki a pályáról, miközben a túloldalon egy felfutó játékos kapott labdát, és erre a horvát védő már nem tudott megfelelő módon reagálni.

Nehezen fogható fel, hogy egy ilyen (fontos) meccsen a játékosok nem figyelnek az emberükre, mert cipőt cserélnek, vagy éppen vizet isznak

– írja a Sporstke novosti, és ez általános véleménynek tekinthető.

A Sportske novosti egy spanyol hírportált idéz, amely szerint a spanyol játékosok “teljes mértékben kitartottak” Simon kapus mellett a potyagól ellenére is, Luka Modrić – aki néha vízen jár – viszont “megőrült attól”, amit Rebić tett.

AMATŐR HIBÁK: Az egyik cipőt cserélt, a másik vizet ivott, avagy miért bukott el a horvát válogatottHorvát kommentárok szerint a két eset azonban nem hasonlítható össze, mert ami a spanyol kapussal történt, az bárkivel előfordulhat, amit viszont a 37. percben Rebić tett, az megengedhetetlen egy profi játékos részéről.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A szövetségi kapitány felelőssége

A labdarúgó EB során többször is felmerült, hogy Ante Rebić szerepeltetése a válogatottban nem indokolt, a történteket követően pedig az a kérdés is előjött, hogy a spanyolok ellen egyáltalán kellett-e játszatni őt.

Az Index.hr statisztikája szerint Rebić a spanyolok ellen játszott mérkőzésen 14 alkalommal adta el a labdát, a következő “legrosszabb játékos” pedig Guardiol volt, aki 13 labdát vesztett, de az RB Leipzig fiatal védője 53 perccel többet is játszott.

Mindez utalás arra, hogy a két kirívó fegyelmezetlenséget elkövető játékos más téren sem mutatott elfogadható teljesítményt, az Index.hr szerint azonban a felelősség nem őket, hanem a szövetségi kapitányt terheli.

A horvát azt is felrója Zlatko Dalićnak, hogy meglehetősen későn vetette be Mislav Oršićot és Mario Pašalićot, akik új energiát vittek a horvát csapat játékába.

A idézi a szövetségi kapitányt, aki szerint a cipőcserét büntette a spanyol válogatott, Dalić ugyanakkor Gardiolnak megbocsátott.

Mondtam Gardiolnak, hogy minden hibáját magamra vállalom, ő csak 19 éves, még fiatal. Nem számít, hogy ez most nekünk mennyibe került. Ez a felnőtté válás ára


– jelentette ki a horvát szövetségi kapitány, aki szerint a horvát válogatott teljesítette a célt azzal, hogy bejutott az egyenes kiesés szakaszba. A minimális célt tehát sikerült elérni, ezúttal azonban többre nem futotta.

Dalić úgy fogalmazott, hogy nyugodt, mert a világbajnokságig szól a szerződése.

Horvátországban azzal mindenki egyetért, hogy a horvát válogatott a második félidőben kitűnő teljesítményt nyújtott, amikor 1:3-ról visszahozta a meccset, kérdés azonban, hogy ez mire elegendő?

Szomorú vagyok, de egyúttal büszke is, elsősorban a srácok miatt, akik mindent megtettek, és a miatt, akik eljöttek. Büszke vagyok a szurkolókra, és a játékosok szinergiájára

– foglalta össze véleményét a horvát szövetségi kapitány.

A horvát média észrevételei alapján kijelenthető, hogy Horvátországban nincs kimondott lincshangulat, bár az Index egyik kommentárja szerint a szövetségi kapitány a “leggyengébb láncszem”.

A hírportál ezt saját közvéleménykutatással is igyekezett alátámasztani. Az Index által rendezett rögtönzött felmérés alapján a horvátok 57%-a “első felindulásból” leváltaná Dalićot, amivel viszont szembe állítható, hogy 43% első felindulásból sem menesztené.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: