Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Belpolitika

NÉGYEK BANDÁJA: Kemény szóváltás volt a szerbiai elnöki hivatalban, de végül senkit sem kaptak pofán

negyek bandaja
Olvasási idő: 2 perc

 
Kisebb incidens történt a szerbiai elnöki hivatalban, ahol pénteken délelőtt Vuk Jeremić pártelnök vezetésével megjelent a Néppárt több fontos tisztségviselője, hogy farkasszemet nézzen Aleksandar Vučić elnökkel. Végül egyetlen pofon sem csattant el, de akár ez is előfordulhatott volna.

Lincselni indultak

A négy néppárti politikus azután “tette tiszteletét” az elnöki hivatalban, hogy a szerb elnök csütörtökön név szerint felszólította az ellenzéki vezetését, hogy „menjenek, és próbálják meg meglincselni”, mert – mint fogalmazott – ő akár ötükkel is elbír.

Az ellenzéki pártban azonban nem tudnak ötig számolni, mert csak négyen mentek.

A négy ellenzéki figura az őrségnél jelezte, hogy fogadást kér Aleksandar Vučićnál, ám a szerb megjelent a bejáratnál, aminek az lett a vége, hogy súlyos szavak hangoztak el.

Az incidens mindössze néhány percig tartott, és “eszkaláció nélkül” fejeződött be.

Egy falusi kocsmában már biztosan egymásnak mentek volna a legények, de ez most elmaradt, pedig világraszóló lett volna belőle, amely még a pedofiltörvényt is letaszította volna a trónról.

A harcos hős szeretne lenni

A szerb elnök csütörtökön az “ellenzéki revansizmussal” kapcsolatos kérdésre válaszolt, amikor név szerint sorolta fel, hogy ki legyen az az öt néppárti politikus, akivel hajlandó kiállni.

Arra kérem ennek a pártnak a teljes vezetését, hogy mivel nagyon erősek, hagyjanak mindenkit békén, jöjjenek mind az öten rám. Ti öten, lincseljetek meg engem, hadd lássam, hogy fogjátok ezt kivitelezni

– mondta a szerb elnök, aki legénykedett már korábban is a szavak szintjén. Május közepén felszólította Radoje Zvicert, a bűnözői csoport vezetőjét, hogy menjen, és ölje meg őt, mert addig nem mozoghat szabadon, amíg ő él.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Miért teszem ezt? Mert harcos vagyok, és mert szeretem a hazámat. Azért mert nem tudom elviselni, hogy bárkiből is csevapot készítsenek. Mert én kész vagyok bármit kockáztatni

– indokolta meg akkortájt a viselkedését a szerb elnök, aki a néppárti vezető szerint most a primitív utcagyerekek szótárát használta.A bitangok sört ittak

Vuk Jeremić az incidens után kijelentette, hogy a szerb elnök a képébe mászott, sértegette őt, miközben káromkodott is. viszont tud ötig számolni.

Négy biztonsági emberével jelent meg, és kiabálni kezdett velünk. Egyáltalán nem volt kellemes. Majd sarkon fordult, és távozni akart. – Hova szöksz? – kérdeztük tőle, amire visszajött, folytatta a sértegetést és a káromkodást. Azt kértem tőle, hogy csak egy kérdésre válaszoljon, hajlandó-e a tévékamerák elé kiállni velem, amire nemet mondott

– jelentette ki Vuk Jeremić.

szerb elnök szombaton, egy vidéki látogatás alkalmával visszafogottan nyilatkozott a péntek délelőtti incidensről, szerinte a “normális és jólnevelt” Szerbia nem fél a verekedő hajlamú személyektől.

Vučić úgy fogalmazott, hogy az ellenzéket nem lehet hibáztatni a szóban forgó politikai performance-ért, viszont valakinek a tudtukra kellett adni, hogy lesz, aki ennek útját állja.

Semmi rosszat nem tettek, politikai performance, függetlenül attól, hogy sikeres-e vagy sem, az emberek majd megmondják a választásokon. Ha újra eljönnének, újra kimennék

– mondta a szerb elnök, aki csak azt sajnálta, hogy nem hívta be a “vendégeket” egy kávéra.

Közeli munkatársai azonban kevésbé voltak ennyire megértők, egyikük-másikuk szerint a támadók “alkoholos befolyásoltság” alatt cselekedtek.


, a elnökségi tagja a Twitteren azt írta, hogy Vučić helyre tette a “bitangokat”, akik néhány sör után indultak az elnöki hivatalhoz, és útközben azzal fenyegetődztek, hogy mennek, és megverik a szerb elnököt.

Az incidensről először beszámoló nagyon, de nagyon kormánypárti Pink TV a történteket úgy írta le, hogy az ellenzékiek bementek be az elnöki hivatalba, mint valami oroszlánok, viszont úgy jöttek ki, mint az egerek.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: