Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Választások

BETEG POLITIKA: Hogyan lesz a náthás albánból politikai fertőzött

alban labda
Olvasási idő: 2 perc

Görögország a napokban enyhítette a határbelépésre vonatkozó ügyi intézkedéseket, és lehetővé tette a beutazást az Európai Unióból, a schengeni térségből, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Arab Emírségekből, Szerbiából és Izraelből. Ezzel párhuzamosan az operatív törzs két hetes karantént rendelt el a Görögországból és Észak-Macedóniából érkezők számára. Nem véletlenül, hanem politikai szándéktól vezérelve.

Bajtársi gesztus

A ök tehát beengedik a baráti szerbeket, akik autóval Bulgárián ül érhetik el Görögországot, de most még nagyobb barátnak számít.

Görögország már egy hónappal ezelőtt külön kedvezményeket biztosított Izraelnek, de vajon ez a “gesztus” nem annak szól-e, hogy szoros katonai-védelmi kapcsolatok vannak kialakulóban a két ország között?

Mint korábban már megírtuk, Izrael és Görögország az eddigi legnagyobb védelmi megállapodás kötötte meg 1,65 milliárd USD dollár értékben, amely magában foglalja egy nemzetközi repülésoktatási központ létrehozását és üzemeltetését a görög légierő számára.

Politikai fertőzöttek

Miközben Görögország nyit egyes országok felé – ami Albániára a kedvező pandémiás mutatók ellenére sem vonatkozik – addig az albániai “operatív törzs,” vagyis a Szakértői Technikai Bizottság hétfői ülésén két hetes karantént rendelt el a Görögországból és Észak-Macedóniából érkezők számára.

Zoran Zaev észak-macedóniai a napokban felszólította az albán állampolgársággal rendelkező macedónokat, hogy szavazzanak kollégája, Albán Szocialista Pártjára az április 25-én tartandó albániai választásokon, de a fentiek alapján erre aligha lesz lehetőségük, az albán miniszterelnök ugyanis semmit sem bíz a véletlenre.

Az indíték egyértelmű: Edi Rama ezzel ugyanis kizárta a macedóniai albánokat és a Görögországban dolgozó albániai vendégmunkásokat a parlamenti választásokon való részvételből. Számára az utóbbiak jelentenek nagyobb veszélyt.

Albán választási videó


kis festett kabatok222kis festett kabatok


Ne habozzon! Április 25-én adja le a szavazatát!

– biztatja az az albánokat.

De sokan lesznek, akik nem rúgnak labdába!

egyike azoknak az országoknak, amely a legnagyobb a diaszpórával rendelkezik az ország lakossághoz képest. Jelenleg az albánok 34%-a él külföldön, körülbelül 1,64 millió ember, közülük mintegy 1,3 millióan rendelkeznek szavazati joggal, de csak akkor szavazhatnak, ha hazamennek.


Az intézkedésre Görögország úgy reagált, hogy ez nem orvosszakmai döntés volt, hanem a haláltusáját vívó tiranai utolsó politikai trükkje.

Az albániai görög kisebbség sajtónyilatkozatban közölte, hogy Rama lépése “antidemokratikus cselekedet” annak megakadályozása, hogy április 25-én a Görögországban élő albán állampolgárok ne élhessenek szavazati jogukkal.

Nyílt titok, hogy Rama a Görögországban dolgozó élő albánokat olyan tényezőnek tekinti, amely csak kárára lehet a vasárnapi parlamenti választásokon, hiszen aligha szavaznának rá azok az albánok, akik Görögországba kényszerülnek munkát keresni és vállalni.

Edi Rama albán miniszterelnöknek tehát kiváló apropó az aktuális pandémia, avagy így lesz egy náthás Albánból “politikai fertőzött”.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: