Connect with us

Kormány

SÜRGŐSSÉGI PORNÓ: Online edukálódottak, használhatatlanná vált a kórházi számítógép

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


Munkahelyükön néztek online pornót a kórházi alkalmazottak, emiatt használhatatlanná vált a számítógép. A sok hírportál által átvett alaphírt először az Aduvarul hozta nyilvánosságra, amivel újabb munícióval szolgált azok számára, akik az egészségügyi miniszterre tüzelnek. Vlad Voiculescu ellen folyamatosak a támadások, nem feltétlenül a most feltárt eset miatt. A miniszter azonban egyelőre a helyén maradt, leváltása ugyanis kormányválsághoz vezetne Romániában.

Ellazultak

Megtelt vírussal és ezért használhatatlanná vált a számítógép a Románia keleti részén található Németvásár (Târgu Neamţ) városi kórházának sürgősségi osztályán, mert online pornót néztek rajta.

A hírt a helyi közgyűlés egyik független tagja hozta nyilvánosságra, aki a kórház igazgatótanácsának munkájában is részt vesz.

Elmondása szerint férjének egészségügyi problémái adódtak, ezért bekísérte a sürgősségi osztályra, ahol a triázs nagyon lassan halad: a betegosztályozással foglalkozó asszisztensek túl sok időt töltöttek a papírmunkával, a folyamat pedig végül elakadt.

Felhívta a rendszergazdát, aki szerint mindez azért történt, mert vírusos lett, és használhatatlanná vált a sürgősségi osztály számítógépe, amelyen pornófilmeket néztek.

Az ügyben belső vizsgálat indult, és a felelős ellen várhatóan feljelentést tesznek.

A kórház igazgatója szerint a sürgősségi osztály személyzetének engedélyezték, hogy az interneten keresztül mélyítse el szakmai ismereteit, de a jelek szerint az osztály dolgozói “valószínűleg ellazultak”, és olyan oldalakat kerestek fel, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak az orvosi ismeretek bővítéséhez.

Politikai kötélhúzás

Az utóbbi időben megszaporodtak a támadások Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter ellen minősített adatok nyilvánosságra hozása, valamint egy bukaresti kórház kiürítése és Covid-kórházzá alakítása miatt.

A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) párt politikusai nyilvánosan kértek magyarázatot a történtekre, a szóban forgó miniszter leváltását követelve a miniszterelnöktől, Florin Cîțu azonban óvakodott attól, hogy Vlad Voiculescut nevezze meg felelősként.

Román sajtóértesülések szerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) a kabinet megbuktatását is kilátásba helyezte, ha a miniszterelnök leváltja az általuk delegált tárcavezetőt, ami nem is következett be.

– A koalíció tovább működik, és Vlad Voiculescu az egészségügyi tárca élén marad, egy pillanatig sem került szóba a koalíción belül, hogy Vladot menesztenénk, vagy hogy lemondana

– nyilatkozta Dan Barna, az USR–PLUS társelnöke a román parlamentben politikus a kormánypártok vezetőinek hétfői találkozója után.

A kormány tehát marad, az ellazulás és az edukáció között azonban valószínűleg meghúzzák a határt.
________________________
Képek: Adevarul, Twitter

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava