Connect with us

Sport

KERESD A NŐT: Mi a hasonlóság a Szerbiai Labdarúgó Szövetség most lemondott elnöke és Borisz Jelcin unokája között?

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


Slaviša Kokeza úgy döntött, hogy benyújtja visszavonhatatlan lemondását. A Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnöke ezt azzal indokolta, hogy brutális vádak és támadások érik a személyét, és hogy távozásával szeretné biztosítani a válogatottnak a nyugodt munkát. Természeten a cikkben arra is választ kapunk, hogy mi a hasonlóság a Szerbiai Labdarúgó Szövetség most lemondott elnöke és Borisz Jelcin unokája között?

Ki akarja megölni a szerb elnököt?

Csak idő kérdése volt, hogy Slaviša Kokeza mikor távozik posztjáról, miután a rendőrségen kétszer is meghallgatta a szerb alvilághoz kötődő kapcsolatai miatt.

– Tájékoztatni kívánom munkatársaimat, valamint a sport- és futballrajongókat, hogy visszavonulok a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáról. Ezt mindenek előtt annak érdekében teszem, hogy a nemzeti csapat számára biztosítsam a szükséges nyugalmat. Ugyanakkor kész vagyok az új harcra, amely során mindent megteszek, hogy cáfoljam a nevem és a személyem elleni támadásokat

– írta közleményében a Szerb Labdarúgó Szövetség most már csak volt elnöke.

A világon azonban aligha van annyi vödör víz, amellyel Kokeza lemoshatja a sarat, amelyet a szerb média dobált rá az utóbbi egy hónapban, valószínűleg nem minden alap vagy politikai késztetés nélkül.

A vezető szerb sportembert kétszer is bevitték a rendőrségre, és mindkét alkalommal felkínálták neki a poligráfos hazugságvizsgálatot, de egyik alkalommal sem fogadta el. Pedig csak arra az egyszerű kérdésre kellett volna válaszolnia, hogy készült-e merényletre a szerb elnök ellen.

Aleksandar Vučić utána nem győzött csodálkozni azon, hogy az az ember, akiben megbízott, elutasította a poligráfot annak a “kulcskérdésnek” a tisztázásában, hogy részt vett-e az ő likvidálásának előkészítésében.

– Ezt nem tudom elhinni, és hogy őszinte legyek, régóta ismerem ezt az embert, és ezt soha sem fogom elhinni… De ha valaki nem fogadja el a poligráfos vizsgálatot, akkor számomra az nagyon furcsa

– jelentette ki a szerb elnök számtalanadik médiamegnyilvánulása alkalmával.

“Búcsúüzenetében” Kokeza is kitért valami ilyesmire, amikor hangsúlyozta, hogy “nem tőle kell félteni a szerb elnököt”, mert majdnem húsz éve már ugyanazokat az értékeket képviseli, mint Vučić.

– Senkinek sem kell Aleksandar Vučićot és Szerbiát Slaviša Kokezától védeni, mert Slaviša Kokeza Aleksandar Vučić és Szerbia mellett állt ki akkor is, amikor ezt sokan nem merték vagy nem akarták megtenni. Erre akkor is, és most is büszke vagyok, amikor velem kapcsolatban “brutális módon veszélyes valótlanságokat hoznak nyilvánoságra”, amelyek természetesen kárt okoztak annak a tisztségnek is, amelyet már nem akarok betölteni

– jelentette ki Kokeza, aki sportnyelven szólva, “cserét kért”, mert lerúgták a pályán.

A legsúlyosabb vádak

A belgrádi Kurir március elején arról írt, hogy Kokeza négy éven keresztül a szerb belügy és a szerb vámszervek egyes tagjaival szövetkezve cigarettát csempészett Montenegróból Szerbiába, amivel több száz millió eurós haszonra tett szert, illetve ekkora összeggel károsította meg a szerb államot.

Egyes becslések szerint a haszon akár 640 millió euró is lehetett, az így szerzett pénzt pedig azonnal kivitte az országból, és állítólag egy római bankban helyezte el.

Kokeza és barátai a cigarettát Montenegróban szerezték be, és kamionokkal szállították Szerbiában át, a verseci határátkelő érintésével Romániába, ahol aztán feketén értékesítették.

Egy volt rendőri vezető ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a kamionokkal akár kábítószer is érkezhetett Szerbiába, ami újabb alvilági kapcsolatokat is feltételez, és a szálak akár Bajkeverő Veljához (Velja Nevolja) és bűnözői csoportjához is vezethetnek.

Az gyanú szerint az ügyben érintett egy belgrádi vendéglőtulajdonos is, aki korábban kaszinókat működtetett Romániában, és román alvilági kapcsolatainak köszönve terítette az árut.

Szintén érintett lehet Željko Popović, a belgrádi labdarúgó szövetség alelnöke is, aki civilben egy ideig a belgrádi vámhivatal vezetője volt.

A szerb sajtó az esettel összefüggésbe hozza, hogy ezekben a hetekben leváltották Miloš Tomićot, a szerbiai vámhivatal vezetőjét.

Mire költötte a pénzt?

A belgrádi Objetiv nemrégiben szellőztette meg, hogy a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnöke az így befolyt pénzből ingatlanokat vásárolt és drága orgiákat rendezett, amelyeken nem pancsolt italokat szolgálták fel, az escort lányok pedig “a szomszédos” Kolumbiából” érkeztek.

A lányokat magánrepülőgép szállította. Egy ilyen út alapjáraton állítólag 200 ezer euróba kerül, de emelt szintű kényelem esetén akár az 500 ezer eurót is elérheti, az egyik irányba.

Szerb médiajelentések szerint ez nem egyszer, hanem legalább öt alkalommal fordult elő. KERESD A NŐT: Mi a hasonlóság a Szerbiai Labdarúgó Szövetség most lemondott elnöke és Borisz Jelcin unokája között?

Kokeza azonban szerelmes lett, és megjelent az életében Tamara.

A Kurir beszámolója szerint nincs az a férfi a világon, aki nem cserélne a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnökével, amikor a magánéletről van szó.

Kokeza ugyanis egy hosszú lábú manöken, a kruševaci Tamara Lazić társaságában jelenik meg az utóbbi időben.

– Kokeza és Tamara gyakran látogatja a híres belgrádi éttermeket, bár nagyobb társaságban, de a környezetükben mindenki tudja, hogy kapcsolatban vannak. Ezen kívül gyakran mennek luxusutakra a világ minden tájára. Kokeza Tamara minden kívánságát teljesíti, fizeti a legjobb szállodákat, és minden utazásról a legdrágább holmikkal teli táskákkal térnek haza. Amire Tamara rámutat, Kokeza azt azonnal megveszi neki

– állítja Kurir meg nem nevezett forrása, aki szerint a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnöke megőrül a szépséges manökenért, aki korábban Borisz Jelcin unokájával flörtölt.

Öt-hat évvel ezelőtt a sajtó azzal volt tele, hogy Tamara és a nagyapja nevét viselő ifjú Borisz együtt képzeli el a jövőt, ezekből a tervekből azonban a jelek szerint nem lett semmi.

És hogy mi a hasonlóság a Szerbiai Labdarúgó Szövetség volt elnöke, valamint Borisz Jelcin unokája között? A helyes válasz az, hogy mindketten ugyanazt a nőt szerették, illetve szeretik. A megfejtést sehova sem kell beküldeni.
_______________
Fotók: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava