Connect with us

Hi, what are you looking for?

Járvány

ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában

ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában elso beoltott menekult
Albanian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában sqArabic ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában arArmenian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában hyBasque ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában euBelarusian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában beBengali ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában bnBosnian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában bsBulgarian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában bgCatalan ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában caChinese (Simplified) ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában zh CNChinese (Traditional) ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában zh TWCroatian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában hrCzech ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában csDanish ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában daDutch ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában nlEnglish ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában enFinnish ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában fiFrench ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában frGerman ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában deGreek ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában elHebrew ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában iwHungarian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában huItalian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában itJapanese ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában jaKorean ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában koKurdish (Kurmanji) ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában kuMacedonian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában mkNorwegian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában noPolish ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában plPortuguese ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában ptRomanian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában roRussian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában ruSerbian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában srSlovak ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában skSlovenian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában slSpanish ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában esSwedish ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában svTurkish ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában trUkrainian ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában uk

Olvasási idő: 1 perc

Szerbiában pénteken beoltották az első menekülteket és menedékkérőket! Ezt a menedékkérők támogatására alakult Menedék Szerbiában (Azil u Srbiji – Asylum Protection in Serbia, APC/CZA) elnevezésű csoport tette közzé a Twitteren.

Az első oltás

A legbefolyásosabb szerb menekültügyi civil szervezet szerint ezzel zárult az a kommunikációs folyamat, amelyet a közegészségüggyel folytattak nem csak a kétoldalú megbeszéléseken, hanem a média keresztül is.

Az APC/CZA szerint ennek köszönhetően behívták az első menekülteket, hogy beadják nekik az oltást, ami nagy lépés minden Szerbiában tartózkodó menekült számára a diszkrimináció megszüntetése felé.

A fenti képen látható menedékkérő nem egyszerűsített eljárással kapta meg az oltást a belgrádi vásárcsarnokban, miután oltási felesleg keletkezett.

Az egész eljárást végig kellett vinni az elektronikus kormányzati portálon, amelyen keresztül megérkezett a meghívó az oltás dátumáról és a vakcina típusáról. Várjuk a többi védencünk meghívását, akik bejelentkeztek az oltásra

– közölte az APC/CZA, amely sohasem írja le vagy ejti ki a migráns szót, kizárólag csak menekültekről, menedékkérőkről, valamint emberekről beszél a szerbül vagy angolul folytatott kommunikációban egyaránt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Az egyelőre viszont nem derült ki, hogy melyik vakcinával oltották be az első menedékkérőket(!), de egy hozzászóló szerint az mindegy is, mert az orvosok szerint minden vakcina egyformán jó.

A másnap

Radoš Đurović, a menedékkérők támogatására alakult szervezet ügyvezető igazgatója szombaton dél körül angol nyelvű bejegyzést tett közzé a Twitteren, amellyel tájékoztatta az Európai Bizottságot is az első migráns, azaz menekült beoltásáról.


Szerbia az első ország Európában és a második a világon, amely megkezdte a menekültek és a száműzöttek oltását !!! Erős és ígéretes üzenet!

– írta Đurović, aki az Európai Bizottságot, Aleksandar Vučić szerb elnököt és Ana Brnabić miniszterelnököt is megjelölte a címzettek között, körülbelül ebben a sorrendben.
_________________
Fénykép: Twitter

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iratkozz fel a napi hírlevélre!ELSŐ: Megkezdték a migránsok oltását Szerbiában balkanac nagy


Ez biztos érdekel

Gazdaság

Olvasási idő: 3 percKét felsőfokú bíróság is a fogyasztók javára döntött azokban a perekben, amelyeket a Szerbiai Villanygazdaság ellen indultak. A két bírói testület...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Az elnök menti a menthetőt, és a nagy nyilvánosság előtt elemzi a védelmi miniszter szavait, mert így ország-világ előtt kiderülhet,...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Szembetűnő a különböző amerikai szolgálatok és szervezetek fokozott jelenléte a Nyugat-Balkánon, különösen Szerbiában. A Wikileaks szerint az ezredforduló tájékán az...

Horvátország

Olvasási idő: 2 perc  Főként a kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően a horvát idegenforgalomi adatok ezekben a napokban jobbak, mint a 2019-es rekordév ugyanezen időszakában,...

Advertisement

Kövess bennünket a Facebookon!