Connect with us

Bűnügy

ALCATRAZ PARTIZAN: Újabb szurkolói csoport vezetőjét tartóztatták le Belgrádban

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


A szerb rendőrség egy belgrádi lakásban őrizetbe vette Damjan Šobićot (38), a szintén a belgrádi Partizánhoz köthető Alcatraz (Alkatraz) szurkolói csoport vezetőjét. Február elején már rendőrkézre került Bajkeverő Velja (Veljko Belivuk, alias Velja Nevolja), aki a Partizán két szurkolói csoportját is vezette (Janičari és Principi). Egy héttel ezelőtt vitték be egy harmadik szurkolói csoport egyik vezetőjét, akivel korábban bizonyíthatóan együtt látták a szerb elnök egyik fiát is.

A rendőrség a múlt éjszaka hatolt be abba a Belgrád központjában lévő lakásba, ahol Damjan Šobić megbújt. A rendőrség betörte az ajtót, és éppen alvásból verte fel az Alcatraz vezetőjét.

A helyiség átvizsgálása során fegyvereket és lőszert, valamint fáklyákat és pólókat találtak, amelyek az említett szurkolói csoport jelképeivel voltak ellátva.

Šobić 2008-ban került először szembe a törvénnyel egy mérkőzést követően kitört verekedés résztvevőjeként, amikor három társával együtt állították elő. A 2008-ban letartóztatott személyek egyikét, Ljubomir Marković Kićát, 2019-ben Belgrádban szitává lőtte egy máig ismeretlen támadó.

Šobić a rendőrségi nyomozás elől elszökött Szerbiából, ezért 2011-ben elfogató parancsot adtak ki ellene. A koszovói szerb területeken kapták el, miután állítólag az ottani rendőrség civilruhás tagjaival került összetűzésbe.

Koszovó szerbek által lakott északi része jó búvóhelynek számított az Alcatraz más tagjainak is, akiknek gyilkosság vagy egyéb súlyos bűncselekmények elkövetése miatt kellett elhagyniuk Szerbiát, illetve a szerb fővárost.

Az elnök fia

Az ügy érdekesebb része mindenképpen az, hogy a Twitteren, majd ennek nyomán a szerbiai ellenzéki és “oknyomozó porálokon” is megjelent egy fotó, amelyen a szerb elnök fia látható a most őrizetbe vett Damjan Šobić társaságában.

A képet Mlađan Đorđević a jobboldali nemzeti konzervatív és ruszofil Felszabadulás (Oslobođenje) mozgalom elnöke tette közzé, azt viszont nem jelölte meg, hogy a kép mikor készült.


A fényképpel kapcsolatban a KRIK oknyomozó portál arra emlékeztet, hogy Danilo Vučićot korábban bűnözők és Velja Nevolja janicsárjainak társaságában többször is lencsevégre kapták.

Az egyik ilyen fényképen az ifjabbik Vučić a 2018-as oroszországi FIFA-világbajnokságon a Janicsárok több tagjával, köztük Boris Karapandžićtyal együtt látható, akit nemrég tartóztattak le Bajkeverő Veljo (Velja Nevolja) bűnözői csoportjának tagjaként.

Danilo Vučić egy harmadik fényképen Ragyás Ácával (Aleksandar Vidojević, más néven Aca Rošavi) az oldalán tűnik fel, aki a Partizan Grobari (Sírások) szurkolói csoportjának egyik vezetője, és a belgrádi klub közgyűlésének tagja.

Aca Rošavi állítólag a montenegrói kavači klán bűnözői csoporttal működik együtt. Danilo Vučićot többször látták vele, amire sohasem érkezett elnöki magyarázat, hacsak nem annyi, hogy a gyerekeit hagyják békén.

Érdekes fejlemény ezzel kapcsolatban, hogy Aleksandar Vučić ma is éppen ezt kérte a Pink Televízió reggeli műsorában.
________________
Fotó: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava