Connect with us

Koronabuli

VÁDALKU: Felfüggesztett börtönt kaptak az egyik koronabuli szervezői Szerbiában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gradska kafana slike 3
A cikk meghallgatása


Az újbelgrádi “Gradska kafana” (Városi Kávézó) nevet viselő lokál tulajdonosa és ügyvezetője bűnösnek vallotta magát a járványügyi intézkedések megszegéséért, és vádalkut kötött a belgrádi harmadik főügyészséggel. Az államiság napi hosszú hétvégén több koronabulit is tartottak a szerb fővárosban, az újbelgrádi volt ezek egyike, de nem a legnagyobb.

Bűncselekménynek számít

Az újbelgrádi törvényszegőkre kirótt büntetés súlyossága azt jelzi, hogy a szerb hatóságok bűncselekménynek tekintik a koronabulik szervezését, és ennek szellemében jártak el.

A Gradsa Kafana tulajdonosának és menedzserének az “egészségügyi előírások be nem tartása járvány idején” címet viselő büntető törvénykönyvi passzus miatt kellett volna felelnie a bíróság előtt, ha nem köt vádalkut a belgrádi harmadik főügyészséggel.

Így azonban megúszták egy év börtönbüntetéssel, három évre felfüggesztve.

Beismerte bűnösségét a kávézó három vendége is, akik üvegekkel és poharakkal dobálták meg az intézkedő rendőröket.

A Tanjug szerb hírügynökség jelentése szerint ők fél évet kaptak, két évre felfüggesztve.

Elrettentő példa

A büntetéssel az említett ügyészség példát akart statuálni, és ezt nem is tagadta.

– Az ügyészség úgy véli, hogy a kiszabott szankciók kellően befolyásolják az elkövetőket és más állampolgárokat, hogy ne hajtsanak végre bűncselekményeket, és tartsák szem előtt az illetékes hatóságok járvány idejére hozott döntéseit

– közölte a belgrádi harmadik főügyészség.

A szerb államiság ünnepén a hatóságok legalább három, ha nem négy koronabulit számoltak fel Belgrádban, az egyiken több mint ezer ember vett részt.

A belgrádi sajtó szerint a koronavírus kitörése óta minden kétséget kizáróan ez volt a legtömegesebb “tiltott dáridó” Szerbiában.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava