Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

EZREK AKARJÁK: Az orosz nagykövetség nem árulhat pult alól Szputnyikot

Et354hLWgAod3yu
Olvasási idő: 1 perc

Nemrégiben a horvátországi Index.hr és a Novi list hírportál közvéleménykutatást készített, amelyből az derült ki, hogy olvasóik, ha választhatnának, akkor legszívesebben az vakcinával oltatnák be magukat. Ez nagyon furcsa jelenség, mert ami azt illeti, Horvátországban szinte egyáltalán nincs orosz , másrészt pedig a közül sokan inkább felé tekintenek.

A két felmérés jó reklám volt az orosz vakcinának, ha news, ha nem.

A zágrábi orosz le is csapta a magas labdát, és közleményt adott ki, amely szerint a Szputnyik után áhítozó horvátok megkeresték a nagykövetséget is.

A horvát polgárok beérkező, nagy számú megkeresése kapcsán a horvátországi orosz nagykövetség a következőket szeretné a nyilvánosság elé tárni: a horvátországi orosz nagykövetség, mint diplomáciai képviselet, nem foglalkozhat oltóanyag beszerzésével/elosztásával/árusításával. Mindennemű gyógyszer álása a Horvát Köztársaságba csak az állami szervek, illetve az EU illetékes intézményei által előírt engedélyek beszerzése után lehetséges. Egyúttal kinyilvánítjuk a nagykövetség készségét a kétoldalú párbeszéd felgyorsítására, és az orosz gyártmányú oltóanyag leszállításának lehető leggyorsabb megoldására, amennyiben a horvát hatóságok ezt kezdeményezik. Sajnálatos módon, ez idáig erre még nem kaptunk semmilyen hivatalos felkérést a horvát féltől az orosz gyártmányú oltóanyag beszerzésével kapcsolatban.

A fenti bejegyzés a zágrábi orosz nagykövetség Facebook-oldalán látott napvilágot a minap, és nem kerülte el a vezető horvát portálok figyelmét.

Annyiban bővítették ki az információt, hogy megkeresések ezreiről van szó, és hogy a polgárok érdeklődése a The Lancet folyóiratban a Szputnyik V bevizsgálásának harmadik fázisával kapcsolatos nyomán “lángolt fel”.

Most csak az a kérdés, hogy a is felfigyel-e a jelenségre, és módosít-e eddigi álláspontján, ami a helyhatósági választások előtt sülhet el jól is, de akár rosszul is.

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: