Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

LOPOTT TÁRGYAK OSZTÁLYA: Állítólag Ukrajnából származó ikont ajándékoztak a boszniai szerbek az orosz külügyminiszternek

ikon
Olvasási idő: 1 perc

A szarajevói ukrán hivatalos jegyzéket intézett -Hercegovina külügyminisztériumához, amelyben kéri, hogy “nyilvánosan, haladéktalanul és minden kétséget kizáróan” közöljék, miként jutott Milorad Dodikhoz, a bosznia-hercegovinai elnökség tagjához, és jelenlegi éhez az az ikon, amelyet az orosz külügyminiszternek ajándékozott. Az ügy nagy port vert fel Bosznia-Hercegovinában, az ukránok szerint ha az ország nem tisztázza az ikon eredetét, azzal az elleni agresszív orosz politikát támogatja.

A nagykövetség szerint az ikon Ukrajnát illeti meg, mivel egy 300 éves aranyozott ortodox alkotásról van szó, amely az ország kulturális örökségéhez tartozik.

Az ikonon jól látszik a viaszpecsét, amely szerint Ukrajnában vették nyilvántartásba valamikor régen, amikor az ország még a Szovjetunióhoz tartozott.

Szarajevói sajtójelentések szerint az ikon Luhanszk környékéről származhat, amelyet az ukrajnai oroszbarát szeparatisták felügyelnek.

, a bosznia-hercegovinai minisztertanács külügyminisztere, volt budapesti , megerősítette, hogy megkapták az ukrán nagykövetség hivatalos jegyzékét, amelyet tovább küldtek az elnökségnek.

Abban bízom, hogy részt vesz a probléma megoldásában. Tegnap, miután megkaptuk a jegyzéket, azonnal továbbítottuk az elnökségének. Helyénvaló lenne a nagyon gyors reakció, mert egy nagyon komoly jegyzékről, illetve vádról van szó. Óriási károk károkat okoz Bosznia-Hercegovinának a vád, hogy egy magas rangú tisztviselő olyasmit adományozott, amit elloptak, illetve ami másnak a kulturális örökségét képezi. Sürgősen meg kell indokolnunk, hogy ez miként fordulhatott elő.

– mondta a bosznia-hercegovinai .

Az ukránok azt üzenték, hogy ha nem kapnak információkat az ikonnal kapcsolatban, akkora arra úgy tekintenek, hogy Bosznia-Hercegovina támogatja az Orosz Föderáció agresszív politikájának és Ukrajna elleni katonai akcióit, amelyek már több ezer ukrán állampolgár életét követelték.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Bisera Turković szerint nem kizárt, hogy az ügy tisztázásába bevonják az állami nyomozóhatóságokat és az ügyészséget is.

A Luhanszk és Donyeck környékén harcoló oroszbarát félkatonai alakulatokhoz szerb önkéntesek is csapódtak.

Egy Gavrilo Stević nevet viselő férfi ellen most is eljárás folyik, Bosznia-Hercegovina törvényei ugyanis tiltják a külföldi félkatonai alakulatokhoz való csatlakozást.

tarhelypar-412 Aestherar 412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: