VALLOMÁS: Vučić szerint Szerbiának jobb lett volna Trumppal, és nehezebb lesz Bidendel, de nem nyal be neki

Olvasási idő: 1 perc

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke kijelentette, hogy Donald Trump győzelme az amerikai elnökválasztáson jobb lett volna Szerbiának, de gratulálni fog Joseph Bidennek a győzelemhez.

A szerb államfő erről akkor nyilatkozott, amikor szombaton este az új COVID-kórház építésben részt vevő munkásokat kereste fel.

Különféle kritikákat hallgattam végig. Támadnak azért, mert dicsértem Trumpot. Nem mondok le erről. Soha nem mondtam egyetlen csúnya szót sem Bidenről, bár jobban ismerem, mint Trumpot. Azt gondolják: rávehetnek arra, hogy benyaljak Bidennek? Nem, gratulálok neki, minden jót.

A szerb elnök saját elmondása szerint négyszer-ötször találkozott Bindennel.

A választások előtt is elmondtam, hogy Szerbiának jobb lenne, ha Trump nyerne, de nem sok minden változik, ha Biden jön. Bidennel lényegében jobb a viszonyom, mint Trumppal, de jobb lett volna Trumppal, aki nem vett részt a bombázásokban és Koszovó függetlenségének megteremtésében

– nyilatkozta Vučić, aki mondott néhány szót a szerb büszkeségről is.

Büszke szerb ember vagyok, akkor sem nyaltam be Bidennek, amikor Szerbiába látogatott, és ma sem fogok. Szeretnék köszönetet mondani Trumpnak és Ivanka Trumpnak, valamint Kushnernek és Grenellnek. Nekem kicsit nagyobb a szívem, mint azoknak, akik most azt akarják, hogy leköpjem Trumpot. Nem vagyok kis egér. Nem nyalok be senkinek. Megőrzöm saját és gyermekeim, valamint hazám méltóságát (arcát)

– tette hozzá a szerb elnök.Uživo - Predsednik Srbije obilazi radnike na gradilištu nove kovid bolnice VALLOMÁS: Vučić szerint Szerbiának jobb lett volna Trumppal, és nehezebb lesz Bidendel, de nem nyal be neki VALLOMÁS: Vučić szerint Szerbiának jobb lett volna Trumppal, és nehezebb lesz Bidendel, de nem nyal be neki hqdefault
Uživo – Predsednik Srbije obilazi radnike na gradilištu nove kovid bolnice


Aleksandar Vučić szeptember elején járt az Egyesült Államokban, ahol aláírta a washingtoni megállapodást.

Szerbia számára azért lett volna különösen fontos Donald Trump győzelme, mert akkor nagyobb esély lehetett volna a washingtoni szerződésben foglaltak végrehajtására.

Kérdés, hogy a Biden-kabinet miként viszonyul a megállapodáshoz, amely minden kétséget kizáróan Donald Trump egyik utolsó kampányfogása volt.VALLOMÁS: Vučić szerint Szerbiának jobb lett volna Trumppal, és nehezebb lesz Bidendel, de nem nyal be neki VALLOMÁS: Vučić szerint Szerbiának jobb lett volna Trumppal, és nehezebb lesz Bidendel, de nem nyal be neki balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!