Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

FEGYVERSZÜNET: Szerbia fél évre felfüggesztett minden közös hadgyakorlatot, a belaruszokat nem értesítették

slovensko brastvo
Olvasási idő: 1 perc

Befagyasztja közös hadgyakorlatait a következő fél évre – erről döntött a belgrádi szerdán, így már az Oroszországgal közös fehéroroszországi műveletben sem vesz részt.

Aleksandar védelmi miniszter közölte, ez minden országra vonatkozik, vagyis a keleti és a nyugati tömb országaira, a -ra, az Egyesült Államokra, Oroszországra és Kínára is.

A tárcavezető közlése szerint azért volt szükség erre a lépésre, mert az hatalmas nyomást gyakorolt Szerbiára az Oroszországgal és Fehéroroszországgal tervezett közös miatt.

Az és a katonai egységek szeptember 10. és 15. között vettek volna részt a közös hadgyakorlaton, ám Fehéroroszországban jelentős tiltakozások zajlanak a sok éve hatalmon lévő ellen.

Szerbia a katonai semlegesség mellett áll ki, ám az utóbbi években több Oroszországgal közös hadgyakorlatban is részt vett, ugyanakkor tagja a NATO Partnerség a békéért programjának is.

Minszki közlés szerint Fehéroroszország még nem kapott hivatalos értesítést Szerbiától arról, hogy nem vesz részt a “Szláv Testvériség 2020” közös orosz-belorusz-szerb hadgyakorlaton Bresztben.

Nem kaptunk hivatalos dokumentumokat arról, hogy Szerbia elutasította a közös gyakorlaton való részvételt

– mondta a belorusz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Gremeskevics a TASS-nak.

A Szláv Testvériség gyakorlaton hagyományosan orosz, szerb és belorusz katonák vesznek részt. Először 2015-ben tartották meg Oroszországban, és azóta a három országban felváltva rendezik meg.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: