Connect with us

Szerbia

HŐGUTA: Megkezdődött az egyik “titokzatos személy” felfuttatása a médiában, vajon ő lesz a miniszterelnök?

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

aleksandar nem branislav nedimovic
A cikk meghallgatása

Egy csendes szombat este egyszer csak megjelent a képernyőn az egyik “titokzatos személy”. Kint áll szerencsétlen a legnagyobb hőségben, egy kukoricatábla mellett, és sok éve nem tapasztalt sikerekről beszél, elvégre átlagon felett termett a búza, jut belőle kivitelre is bőven. A gyanútlan tévénéző aligha sejti, hogy ezzel megkezdődött az egyik “titokzatos személy” felfuttatása a médiában, mert lehet, hogy ő lesz a miniszterelnök, és az mégsem járja, hogy senki ne ismerje az országban.

Még tart a titkolódzás

Szerbiában még tart a titkolódzás a következő miniszterelnök személyét illetően, de állítólag a korábban megnevezett háromból már csak egyetlen vetélytársa van Ana Brnabić eddigi kormányfőnek, az pedig nem más, mint Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter.

A “kihívó” nevét egyelőre nem árulta el Aleksandar Vučić szerb elnök, aki a szálakat a kezében tartja.

Az emberek Szerbiában ezért bizonyos jelekből igyekszenek kitalálni, hogy végül ki vívja ki a szerb államfő bizalmát, és foglalja el a második legfontosabb posztot Szerbiában, ha a BIA (Bezbednosna Informacijska Agencija = Biztonság Tájékoztató Ügynökség, a legfőbb titkosszolgálat) igazgatóját nem tekintjük közéleti személyiségnek.

A három közül az egyik “titokzatos személy” szombaton este riportalanyként jelent meg a nem triviálisan kormányközeli Prva TV műsorában.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a nyár egyik legmelegebb napján vajon mi vezérelte az esetleges titokzatos kihívót, hogy a tűző napon, egy hatalmas kukoricatábla előtt az idei búzatermésről, és mint “rokontémáról”, a kormányalakításról beszéljen?

Tényleg, mi vezérelte?

Amíg néhányan ezen töprengenek, addig nézzük mit is mondott a titokzatos, ha nem éppen a legtitokzatosabb személy, akit Branislav Nedimovićnak hívnak, és jelenleg éppen mezőgazdasági miniszter.

– Az idei évben a mezőgazdaság mindenképpen a társadalmi össztermék (GDP) generátora lesz Szerbiában, amivel egyúttal csökkenti a koronavírus következményeinek negatív hatását

– mondta Nedimović, aki szerint mintegy 2 millió tonna búzát importálhat az ország, miután kielégítette saját igényeit.

Valószínűleg nem a nagyszerű búzatermés miatt mentek ki az újságírók a kánikula kellős közepén a šidi határban bóklászó mezőgazdasági miniszterhez, hanem inkább azért, hogy az egyik ‘”titokzatos személy” megmutathassa magát minden szerbnek, és mondhasson néhány szót a kormányalakításról, illetve Aleksandar Vučić nagyszerűségéről.

– Az már tény, hogy a törvényes határidőn belül megalakult a parlament, meg kell tartani a konzultációk második körét, minden baloldali vagy jobboldali találgatás szükségtelen. Emberek, hagyjuk már, hogy (az elnök úr) tegye a dolgát, ő az egyedül illetékes arra, hogy megnevezze a miniszterelnök személyét, aztán legyen bárki is az… legyen bárki is a kormányban, mondjuk akár én, miniszterként, tudom, hogy mindent kihozok magamból, és arra fogunk törekedni, hogy egy olyan csapatban játszunk, amely már annyi jót adott Szerbiának.

Hát, hát, hát, mit is lehet gondolni ezután, főleg ha tudjuk, hogy Aleksandar Vučić éppen a napokban dicsérte meg az agrártárcát, és jelentett be további támogatást a szerbiai mezőgazdaságnak.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava