NÓTÁZÁS JÁRVÁNY IDEJÉN: Szarajevóban egy ismert orvos születésnapját ünnepelték, amiről az Instagramon posztoltak

Olvasási idő: 2 perc

Hétfőn este futótűzként terjedt az interneten, hogy a szarajevói golfpálya melletti vendéglőben koronapartit tartanak. A “titkos mulatság” hírét a vendégeket szórakoztató énekesnő röpítette világgá. Kiderült, hogy a bulin több közéleti személyiség és néhány gyanús alak is megjelent, akik számára a bosznia-hercegovinai szórakoztatóipar krémje tette derűssé az estét. Egy bizonyos pontig.

Jupiter és az ökör esete

Bosznia-Hercegovinában egyelőre még kijárási tilalom, és a vendéglők sem nyithatnak ki, de ez nem mindenkire vonatkozik.

A szarajevói Golf Klubban tizenhat meghívott vett részt azon a mulatságon, amelyen Jusuf Šabanović születésnapját ünnepelték.

Šabanovićot a szarajevói egyetemi kórház egyik osztályvezető főorvosaként tisztelhették barátai az említett este folyamán.

A koronapartin több bosznia-hercegovinai közéleti személyiség is megjelent, köztük azok is, akik a koronavírus terjedésének megakadályozásért felelősek.

A meghívottak között volt Staša Košarac, a bosznia-hercegovinai külkereskedelmi és külgazdasági kapcsolatok minisztere, Nihad Fejzić, a szarajevói állatorvosi egyetem dékánja, aki a szarajevói kantonban a koronavírus által előidézett helyzetet figyelemmel kísérő tudományos testület tagja (volt).

Megjelent az ünnepségen Zijad Blekić üzletember is, akinek a nevéhez és gazdagodásához több bosznia-hercegovinai és montenegrói tőzsdei botrány is kötődik.

A díszes társasággal mulatott együtt Ajlin Ahmić volt MMA-harcos, akit öt évvel ezelőtt kábítószercsempészet miatt egy évre ítéltek, de büntetését nem töltötte le, mert vádalkut kötött az ügyészséggel.

Ezek a nevek a magyar olvasók számára ugyan nem sokat mondanak, viszont a helyi viszonyok ismerőinek azt sugallják, hogy illusztris és egyben kétes társaságról van szó, hiszen a külgazdasági miniszter “egy tányérról cseresznyézett” egy lefülelt drogcsempésszel.

A résztvevők közül senki sem viselt maszkokat, a vendégek szorosan egymás mellett ültek, iszogattak, eszegetek és dalolgattak, mit sem törődve a járvánnyal és a szabályokkal.

Az előadók sem akárkik

A „titkos partin” a jókedvről a bosznia-hercegovinai szórakoztatóipar legnevesebb képviselői gondoskodtak, mint pédául Halid Bešlić, Šerif Konjević, Slađana Mandić, és rajtuk kívül legalább még hárman, akiknek a neve szintén jól cseng a balkáni országban.

Šerif Konjević előadta a mintegy húsz évvel ezelőtt született “Živote moj” ( Életem) című dalt, amely az életről, a nőkről és a sorsról szól, “magasröptűségéhez” nem fér kétség.

Ezt érezhették át a szarajevói koronaparti résztvevői is.

https://www.youtube.com/watch?v=5mQLTvp_-u8

Elénekeltem az „Életem” című dalt, mert ez volt a doktor úr kívánsága, és távoztam

– mentegetődzött az eset kitudódását követően Konjević.

Nem sietett viszont haza Slađana Mandić, aki nemcsak az emelkedett hangulat megteremtésébe segített be.

Az énekesnő tevékenyen hozzájárult ahhoz is, hogy a „lakoma” híre nyilvánosságra kerüljön, miután az Instagramon életképeket posztolt magáról és a „titkos mulatság” résztvevőiről.

Ezzel szinte felrobbantotta a helyi közösségi médiát.

A következmények

Miután a felvételek futótűzként terjedtek az interneten, több járőrkocsi érkezett a helyszínre.

A rendőrök félbeszakították a koronapartit, és minden résztvevő ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, de feljelentést tettek a vendéglátóipari létesítmény tulajdonosa ellen is, akit végül másfél millió forintnak megfelelő összeggel büntettek meg.

Az ünnepelt osztályvezető főorvos viszont a beosztását is elveszítette, az eset kitudódását követően ugyanis a szarajevói egyetemi kórház igazgatója és a kantonális egészségügyi miniszter ugyanis azonnal leváltotta őt.

Hasonlóan járt a szarajevói állatorvosi egyetem dékánja is, aki „szégyenében” törölte Facebook-profilját.

A résztvevő miniszter sorsáról, a drogcsempészről és a “tál cseresznyéről” egyelőre nincsenek hírek.NÓTÁZÁS JÁRVÁNY IDEJÉN: Szarajevóban egy ismert orvos születésnapját ünnepelték, amiről az Instagramon posztoltak NÓTÁZÁS JÁRVÁNY IDEJÉN: Szarajevóban egy ismert orvos születésnapját ünnepelték, amiről az Instagramon posztoltak balkanac nagy