EURÓPA ELESETT: Montenegróban is megjelent a járvány, így már minden európai ország érintett a betegségben

Olvasási idő: 1 perc
[responsivevoice voice=”Hungarian Female” {rate: 1.6} buttontext=Hallgasd!]A koronavírus bevette egész Európát, miután betört a fekete hegyek büszke országába is. Montenegró tehát március 17-ig tartotta magát. Duško Marković montenegrói miniszterelnök ekkor jelentette be, hogy a koronavírus két személyt fertőzött meg.

Külföldről hurcolták be.

Montenegrói sajtójelentések szerint két nő betegedett meg, a jelek szerint egymástól független esetekről van szó.

Az egyik beteg 1948-ban született, és a tengerparti Ulcinjban él. A tünetek megjelenése előtt az Egyesült Államokban járt.

Nem állt egészségügyi ellenőrzés alatt, mivel az Egyesült Államok nem szerepel a kiemelten veszélyeztetett országok listáján.

Az idős nő jól érzi magát, de kora miatt bent tartották a kórházban.

eurÓpa elesett: montenegróban is megjelent a járvány, így már minden európai ország érintett a betegségben EURÓPA ELESETT: Montenegróban is megjelent a járvány, így már minden európai ország érintett a betegségben vlada crne gore

A másik esetben egy podgoricai nőről van szó, aki 1973-ban született.

Őt otthoni kezelésben részesítik.

A podgoricai nő korábban Spanyolországban járt, és ezért már a betegség megjelenése előtt ellenőrzés alá vonták.

Az egyik nő egyedül él, a másik viszont családja körében, ezért az utóbbi esetben további intézkedésekre van szükség.

A két nő kapcsolati rendszerének felderítésén negyven epidemiológus dolgozik.

Szigorú intézkedéseket hoztak.

Montenegróban jelenleg 2662 személy áll egészségügyi felügyelet alatt.

A montenegrói miniszterelnök ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy minden gyanús személyt izolálnak.

Kenan Hrapović egészségügyi miniszter közölte, hogy újabb két helyszínt jelöltek ki a koronavírusban szenvedők fogadására. Eddig két helyszínen készültek a betegek ellátására.

A montenegrói nemzeti válságstáb új intézkedéseket hozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, valamit a betegség behurcolásának megakadályozására.

Leállították a tömegközlekedést, vagyis felfüggesztették a távolsági, az elővárosi és a városi autóbuszjáratokat, valamint a vasúti utasszállítást.

Ezenkívül lakat került a zárt és szabadtéri sportlétesítményekre, az uszodákra, szüneteltetik a hivatalos okmányok kiadását, de bezárták a fodrászatokat és a kozmetikai szalonokat is.

A montenegrói kormány azt kéri az emberektől, hogy halasszák el az esküvőket, a temetéseket pedig a legszűkebb családi körben rendezzék meg.

Utasítják továbbá az élelmiszerboltokat, hogy mindennap nyitás után két órán át csak az idősebb vásárlókat, illetve a fogyatékkal élőket szolgálják ki.

Az új rendelkezések értelmében több határátkelőt is lezártak.
[/responsivevoice]eurÓpa elesett: montenegróban is megjelent a járvány, így már minden európai ország érintett a betegségben EURÓPA ELESETT: Montenegróban is megjelent a járvány, így már minden európai ország érintett a betegségben balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!