Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

DÖBBENETES: Hatszáz euróért bárki hozzájuthat egy kalasnyikovhoz Horvátországban

Kupovina kalašnjikov
NEM ELÉRHETETLEN: A kalasnyikov átadásának pillanata. (Forrás: Jutarnji list)
Olvasási idő: 2 perc

Horvátországban a rendőrség a titkos szolgálatok bevonásával igyekszik kideríteni, hogy Filip Zavadlav miként jutott hozzá ahhoz a kalasnyikovhoz, amellyel január 11-én a dalmáciai központjában három embert megölt. Az elkövető a nyílt utcán előbb egy motorkerékpárra – amelyen ketten ültek -, pár perc múlva pedig egy fiatalemberre adott le sortüzet. A háromszoros gyilkos a hadseregből származó fegyverrel hajtotta végre tettét, ezért vonták be a nyomozásba a titkosszolgálatokat is. Kalasnyikovhoz azonban Horvátországban bárki hozzájuthat, és nem is kell nagyon mélyen a zsebébe nyúlnia.

Nem mindennapi újságírói feladat

A zágrábi sokkoló riportban számolt be arról, hogy munkatársai néhány nap leforgása alatt beszereztek egy kalasnyikovot.

A pontosan ugyanolyan volt, mint amilyennel Filip Zavadlav vérengzést hajtott végre Split központjában.

A cikket jegyző Mario Pušić azt írta, hogy nem mindennapi feladatot kapott a lap vasárnapi kiadásának szerkesztőjétől.

Be lehetne szerezni egy kalasnyikovot?

– kérdezte a szerkesztő az újságírót, aki a kérdésre nem tudott azonnal egyértelmű választ adni.

Nem tudom, még soha nem voltam ilyen helyzetben. De megpróbálhatjuk.

Ez a beszélgetés mindössze három nappal a spliti hármasgyilkosságot követően hangzott el, vagyis kedden délután. Pénteken este már ott volt a fegyver az újságíró autójának a csomagtartójában.

A feketepiacon nincs lehetetlen

A Balkánon hagyománya van a legális és az fegyvertartásnak. Akinek nincs fegyvertartási engedélye, az legálisan nem juthat hozzá fegyverhez, marad tehát a .


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Jutarnji list újságírója is a feketepiacon szerezte be a kalasnyikovot, illetve annak a szerbiai Kragujevacban gyártott változatát, amelyet a balkáni köznyelv „srbijanka” néven ismer.

Ehhez mindössze arra volt szükség, hogy felvegye a kapcsolatot egy fegyverkereskedővel, aki két nap múlva leszállította az árut, amelyet Mario Pušić (Karlovac) Rakovac városrészében vehetett át.

A ért hatszáz eurót fizetett, ami nem egy elérhetetlen összeg.

Egy AK47-ről van szó, amelyhez teli tárat, és egy speciális csőtoldatot adtak, így a fegyver puskagránát, azaz tromblon kilövésére is alkalmas!

Az újságíró hatszáz eurót fizetett a fegyverért, ami körülbelül kétszázezer forintnak felel meg, de a forintra átszámolt ár változhat a forint gyengülése miatt. Mindenesetre, ez nem egy elérhetetlen összeg.

Mario Pušić cikkében megjegyezte, hogy az AK47-es bárki számára elérhető, aki ily módon szeretné lerendezni az ügyeit, vagy felgyorsítani az igazságszolgáltatást.

Az üzlet lebonyolítását követően az újságíró azonnal felhívta a rendőrséget és “önként beszolgáltatta” a fegyvert.Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

tarhelypar-412 Aestherar 412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: