Connect with us

Horvátország

Repeszt a horvát marketing: mennyi lesz a nyaralás az idén?

Az Österreich napilap újságírói szerint a horvátországi nyaralás átlagosan körülbelül 945 euróba kerül hetente fejenként, a légi közlekedés költségei nélkül. Ez nagyjából napi 135 eurót jelent, beleértve a háromcsillagos szállodában való tartózkodást és a helyi éttermekben való étkezést

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A Sunset Sports Media Festival június 6-a és 8-a között kerül megrendezésre festői szépségű Zárában, ahol még a nyaralás is más
A Sunset Sports Media Festival, június 6-a és 8-a között kerül megrendezésre festői szépségű Zárában (Forrás: X platform, Sunset Sports Media Festival)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 3 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Horvátország egyik erőssége a PR. Értenek hozzá, hogyan kell növelni az ország ázsióját, és nemegyszer szerencsés mozzanatok is közrejátszanak, mint például a fociválogatott jó szereplései, vagy a Dubrovnikban forgatott Trónok harca. De ettől függetlenül komoly erőbevetéssel dolgoznak. Így például idén június 6-a és 8-a között harmadszor tartják meg Zárában (Zadar) a Sunset Sports Media Festivalt (SSMF), amelyen olyan világsztárok vesznek részt, mint Alessandro Del Piero volt labdarúgó, Bill Belichick, a New England Patriots vezetőedzője, Pete Radovich, a CBS Sports kreatív igazgatója, aki 45 Emmy-díj tulajdonosa.

A horvát kapcsolat

A fesztivál egyébként Radovich agyából pattant ki, aki az utóbbi húsz évben rendszeresen Zára környékén tölt két hónapot. A New York-i Queensben született Radovich folyékonyan beszél horvátul, és magát amerikai horvátnak tartja.

Hogy mekkora a befolyása az amerikai médiatérben, azt nem kell különösen hangsúlyozni, akárcsak azt sem, hogy akit Radovich meghív a zárai fesztiválra, az szíves-örömest pattan repülőre és örül, hogy ott lehet.

Pete Radovich, aki legutóbb a Super Bowl közvetítésének producereként és rendezőjeként 3 Emmy-díjat nyert, és egy további Emmy kijárt neki a "Football Must Go On" című dokumentumfilmért, amelyben Darijo Srna szerepel, és amelynek világpremierje a zadari SSMF-en volt

Pete Radovich, aki legutóbb a Super Bowl közvetítésének producereként és rendezőjeként 3 Emmy-díjat nyert, és egy további Emmy kijárt neki a “Football Must Go On” című dokumentumfilmért, amelyben Darijo Srna szerepel, és amelynek világpremierje a zadari SSMF-en volt

Az idei médiafesztivál sztárja mindenképpen a szintén horvát származású Bill Belichick, akinek vezetésével a Patriots 24 idény alatt 17 AFC keleti divíziós címet nyert, 13-szor lépett pályára az AFC bajnoki döntőjén, és kilenc Super Bowlban szerepelt, rekordot jelentő hat győzelemmel.

Ha ehhez hozzácsapjuk a New York Giants-szal megszerzett két győzelmet, Belichick az egyedüli edző, aki 8 Super Bowl győzelemmel dicsekedhet. A hírességek meglátogatták Zoran Milanović köztársasági elnököt, aki kitüntette a legendás edzőt, majd Plenković miniszterelnök személyesen adta át neki az állampolgári bizonylatot.

Bill Belichick

Belichick sem maradt adós, egy autogrammal ellátott amerikai futball labdát ajándékozott a kormányfőnek, és elmagyarázta, hogyan kell a micsodát tartani.

Az edzőlegenda kihasználta az alkalmat, és meglátogatta Draganić városkát, ahonnan családja származik, találkozott a rokonsággal, és meglátogatta a Károlyváros (Karlovac) melletti kisváros temetőjét, ahol a Biličić-ek nyugszanak.

Belichick a kivándorló család harmadik nemzedéke, egy kukkot sem tud horvátul, de amióta az NFL ezt engedélyezte, mezén kicsinyített horvát zászlót hord, és amikor teheti, hangsúlyozza horvát származását.

Nobel-díjasok Splitben

De ezzel a PR még nem ért véget. Splitben egy tudományos kongresszus keretében 4 Nobel-díjas tudós tart előadást: Prof. dr. sc. Sir Richard John Roberts, 1993-as fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj nyertese, Prof. dr. sc. Aaron Ciechanover, a 2004-es kémiai Nobel-díj nyertese, Prof. dr. sc. Gregg Semenza, a 2019. évi fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj nyertese és Prof. dr. sc. Svante Pääbo, a 2022-es fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj nyertese.

Leírhatnám ugyan az előadások címeit is, de nem teszem, mert akár kínaiul is írhatnák, akkor sem tudnám, miről van szó. Úgy általában valami genetika meg orvostudomány.

Ééééés most, nyaralás!

Most értünk el odáig, ami az emberek zömét érdekli. Mennyibe fog vajon kerülni a nyaralás az Adrián?

Szerencsére ezt nem nekem kellett kinyomozni, megtették helyettem az osztrák kollégák. Az Österreich napilap újságírói szerint idén nem növekednek jelentősen az árak.

A spliti Diocletianus-palota a római építészet egyik legjobban megőrzött épülete

A spliti Diocletianus-palota a római építészet egyik legjobban megőrzött épülete (Forrás: X platform, ArchaeoHistories)

Szerintük a horvátországi nyaralás átlagosan körülbelül 945 euróba kerül hetente és személyenként, a légi közlekedés költségei nélkül. Napi számításban ez nagyjából napi 135 eurót jelent, beleértve a háromcsillagos szállodában való tartózkodást és a helyi éttermekben való étkezést.

Az ár tartalmazza egy kis jármű bérlését, valamint a kedvenc tevékenységekben való részvételt. Van olcsóbb változat is, ez egy vagy kétcsillagos szállodában való tartózkodást és utcai kajálást foglal magában. Ha valaki úgy dönt, hogy buszokkal és ingyenes programokkal oldja meg a nyaralást, ezzel napi 42 euróért nyaralhat.

A jómódú turistáknak sem kell aggódni, millió alkalom van a pénzköltésre. Az osztrákok szerint a fényűző nyaralás az “Adriai paradicsomban” 285 euró/ fő/nap áron kezdődik, és valahol a csillagos égben ér véget.

Ez alatt négycsillagos szállodát, napi három éttermi étkezést, bérelt autót, illetve magánszervezésű programokat kell érteni, azaz kiruccanásokat ide-oda. De ez inkább olyan szatócsoknak való dolog. Rod Stewarték például a dubrovniki Excelsiorban szálltak meg, 5000 eurót fizetve a napi szállásért.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 3 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava