Connect with us

Szerbia

Az oroszok belekeverték Koszovót is a moszkvai merényletbe, Vučić kiosztotta a feladatokat

Vučić: A feladatok ki vannak osztva, és végre lesznek hajtva. Mindeközben az oroszok is “koszovóznak”, Zahrova szerint Ukrajna még Koszovót is túlszárnyalja a “szélsőséges őrületben”

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Zaharova, az oroszok külügyi szóvivője
Zaharova, az oroszok külügyi szóvivője Szerbia nagy barátja (Forrás: Informer)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az oroszok, egészen pontosan Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a moszkvai merényletben résztvevő terroristákat az ukrán határtól nem messze tartóztatták le. Ez ugyanaz a narratíva, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök is elővezetett szombati beszédében, miszerint a tettesek megpróbáltak elrejtőzni, és Ukrajna felé tartottak, ahol az előzetes adatok szerint ukrán oldalról átjárót készítettek elő számukra az államhatár átlépésére. Az oroszok összesen 11 embert vettek őrizetbe.

Az oroszok is “koszovóznak”

Zaharova elég kreatívan állt hozzá a putyini gondolathoz, hozzátette ugyanis, hogy Ukrajna a terrorizmus terén még az úgynevezett Koszovót is megelőzte.

– Ez az ország (Ukrajna), amely a nyugati liberális rezsimek keze alatt immár tíz éve a terrorizmus európai terjedésének központjává válik, a szélsőséges őrületben még Koszovót is megelőzi

– mondta Zaharova a Szputnyik orosz hírügynökség balkáni leágazása szerint, amit aztán a szerb portálok jelentős része átvett, egyelőre minden kommentár nélkül.

– Most már tudjuk, hogy ezek a véres gazemberek melyik országban terveztek elbújni az üldözés elől: Ukrajnában

– tette még hozzá az orosz külügyminisztérium szóvivője.

A Szerbiát jelenleg vezető trojka

A Szerbiát jelenleg vezető trojka, a középső személyen kívül a másik kettő bármikor változhat (Szerb elnöki Instagram)

A szerb elnök kiosztotta a feladatokat

Mindeközben Szerbiában megtartották a nemzetbiztonsági tanács ülését, amelyet természetesen a szerb elnök vezetett jobbján Ana Brnabić házelnökkel, balján Ivica Dačić ideiglenes miniszterelnökkel.

Az ülés után Aleksandar Vučić csak kedvenc Instagram-oldalán nyilvánult meg, abból viszont arra lehet következtetni, hogy kiosztotta a feladatokat, amit szenvedő alanyban fejezett ki.

– Szerbia polgárainak biztonsága prioritás. Megőrizzük a hazánkat a nagyon összetett geopolitikai körülmények közepette. A feladatok ki vannak osztva, és végre lesznek hajtva

– írta a szerb elnök az Instagramon, és miután csak ennyit közölt, minden más csak találgatás lenne.

Vučić nyilatkozatának némileg ellentmond az ideiglenes miniszterelnök kijelentése, Ivica Dačić ugyanis az ülést követően úgy nyilatkozott, hogy nincs “azonnali információ” arról, hogy Szerbiát terrortámadás fenyegeti, amihez hozzátette, hogy a biztonsági helyzet stabil.

– Az összes kihívástól függetlenül, amelyekkel szembesültünk, figyelembe véve a régióban, Koszovóban (Koszovó-Metóhiában) kialakult helyzetet, a moszkvai terrorcselekményt és a világ különböző részein fennálló konfliktusokat, Szerbiában a biztonsági helyzet stabil

– mondta a sajtó képviselőivel találkozva Dačić, aki szerint a szerb hadsereg és minden más biztonsági szolgálat minden óvintézkedést és megelőző lépést megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza egy esetleges terrorcselekmény előidézését, illetve a nyugalom és a közrend megzavarását, ami emberéleteket sodorna veszélybe.

Dačić annyival mondott többet, mint a szerb elnök, hogy a közeljövőben bizonyos nyilvános rendezvényeket, vagyis gyűléseket megtartanak, némelyeket viszont valószínűleg nem.

Ennek azért van jelentősége, mert most némileg erősebb a permanens kampányidőszak Szerbiában, mint általában, mivel mindenféle választások lesznek a közeljövőben, így az sem zárható ki, hogy biztonsági okokra hivatkozva esetleg egy-két ellenzéki rendezvényt betiltanak, de ez egyelőre csak teória.

Az viszont valószínűnek tűnik, hogy lejátsszák a Crvena Zvezda és a Zenit barátságos labdarúgó-mérkőzést, amely körülbelül ennek a cikknek a megjelenésével párhuzamosan kezdődik a belgrádi Marakánában, vagyis a Rajko Mitić stadionban.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.


Ha nem tetszenek a felkínált opciók, magad is adhatsz hozzá egy újabb válaszadási javaslatot. Ehhez kattints a megfelelő mezőbe, és kezdj el gépelni! Az általad felkínált javaslat szerkesztőségi jóváhagyást követően kerül a listára.


9
Az orosz külügyi szóvivő szerint Ukrajna a szélsőséges őrületben még Koszovót is megelőzi

Ki vezet a "szélsőséges őrületben"?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava