Connect with us

Szerbia

Novak Đoković két gyermekét a szerb pátriárka keresztelte meg

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gyermek pátriárka
A két gyermek a keresztszülőkkel (Forrás: Instagram)
play icon A cikk meghallgatása

Porfirije szerb pátriárka megkeresztelte Novak Đoković két gyermekét, Stefant és Tarát. Az ezzel kapcsolatos hírt az osztrogi férfikolostor prépostja, Ilija Buha tette közzé a közösségi médiában, onnan vette át a szerbiai sajtó. A szerb teniszező többször beszélt már arról, hogy milyen sokat jelent számára a hit, és azt is elmondta, hogy a nehéz pillanatokban mindig Istenhez fordul.

Hagyományosan Montenegró

A világ legjobb teniszezője hagyományosan Montenegrót választja, amikor a legfontosabb családi eseményekről van szó.

Házastársát, Jelenát Sveti Stefanban vette feleségül, most pedig kicsit északabbra keresztelték meg két gyermeküket, ráadásul egyszerre.

gyermek pátriárka

A Đoković-lány megkeresztelése (Forrás: Instagram)

A kilenc éves fiút és a hét éves kislányt fehér ruhába öltöztették a keresztelő idejére, a szertartást Porfirije pátriárka vezette, aki egyik-másik szerb bulvárlap szerint Đoković barátja.

A keresztapa egy hercegovinai szerb származású focista, Neven Marković volt, aki pályafutását a belgrádi Radnál kezdte, de később játszott például a Sporting Kansas City és a Servette csapatában, hogy végül a Lechia Gdańsk csapatától vonuljon vissza a focitól.

A sziklába épült Ostrog kolostor Montenegró közepén van, és a 17. században alapította Ostrogi Szent Vazul, ma a szerb ortodox egyház egyik leglátogatottabb kolostorának számít, állítólag csodatevő hatása is van.

Megálltak két gyermeknél

A belgrádi Story éppen idén írt arról, hogy Nole (Novak Đoković) harmadszor is szeretett volna “megvalósulni” az apai szerepben, de a felesége ezt a kívánságot rövid gondolkodás után elvetette.

Jelena néhány évvel ezelőtt már elmondta, hogy majdnem beleegyezett a harmadik gyermekbe, de végül megváltoztatta a döntését.

Maga az a tény, hogy Jelena és Novak Đokovićnak nem született harmadik gyermeke, arra utal, hogy a teniszező felesége mondta ki az utolsó szót a családtervezés során.

A szerbiai média azt sem felejti el megemlíteni, hogy az utóbbi 15 évben a házaspár a gyerekekre fókuszált igazán, és 53 óvodát nyitott Szerbiában, amivel, mint az egyik lap megjegyzi, a Novak Foundation több mint 50 000 gyermeket tett boldoggá.

Novak Đoković és felesége a spanyolországi Marbellában él egy luxusvillában, amelyből a Gibraltári-szorosra nyílik kilátás.

gyermek pátriárka

A 65 millió eurós Đoković-kastély a spanyolországi Marbellában (Forrás: Mansion Global)

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava