Connect with us

Szerbia

Szerbiának fel kell modania a Kínával kötött szerződést, amikor EU-tag lesz
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

szerződés
Peter Stano uniós szóvivő szerint a kínai-szerbiai szerződés nem maradhat életben, ha Szerbia uniós tag lesz (Forrás: YouTube, screenshot)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Szerbiának fel kell mondania minden harmadik féllel kötött kétoldalú megállapodást az Európai Unióhoz történő csatlakozása napján. Ezt Peter Stano, az Európai Bizottság külügyi és biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó vezető szóvivője jelentette ki, miután Szerbia szabadkereskedelmi szerződést írt alá Kínával.

Behatárolt szerződés?

Stano kifejtette, hogy Szerbia az EU-csatlakozás előtt köthet kereskedelmi megállapodásokat más országokkal vagy szervezetekkel, ha azok nem mondanak ellent a társulási és stabilizációs megállapodásban foglaltaknak.

A szóvivő emlékeztetett rá, hogy az EU-csatlakozásról szóló tárgyalások keretében Szerbia vállalta, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás napján kilép minden kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodásból.

Stano hangsúlyozta, hogy Szerbia kilépése a harmadik felekkel kötött kereskedelmi megállapodásokból nem új feltétel, hanem általános szabály, amely minden uniós tagjelölt országra vonatkozik.

Szerbia és Kína október 17-én négy megállapodásokat írt alá, amelyek közül a legfontosabb a szabadkereskedelmi szerződés, amely várhatóan a jövő év első felében lép életbe, és a belgrádi kormány várakozásai szerint nagy jelentőségű lesz a szerb gazdaság számára.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

302
Fel kell-e venni Szerbiát az Európai Unióba?

Fel kell-e venni Szerbiát az Európai Unióba? - ez itt a kérdés!

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava