Connect with us

Horvátország

Meztelen horvát turista Balin, több horvát város viszont dress code bevezetését tervezi

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

meztelen fürdőruha
BALI BULI: Egy "jó testalkatú" horvát hölgy napozik egy ékszerbolt előtt Bali szigetén, ékszer kívül-belül
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az Istenek szigetén bizarr incidens történt, egy külföldi turista ugyanis meztelenkedéssel sokkolta a helyieket, miután ruhátlanul álldogált, majd meztelenül sétálgatott az egyik üdülőhelyen. Később kiderült, hogy egy horvát nőről van szó, aki a dél-kutai Benoa településen hívta fel magára a figyelmet. Az eset talán nem is lenne említésre méltó, ha a horvát tengerparti városokban nem merült volna fel dress code bevezetése a külföldi turisták esetében.

Jó testalkatú, meztelen nő

Az eset vasárnap délelőtt tíz óra körül történt, amikor a helyi médiában a Lucijana Sapro (esetleg Lucija Šapro) néven azonosított 35 éves horvát hölgy anyaszült meztelenül pózolt egy ékszerbolt előtt.

A radarBali portál szerint a külföldi turisták Balin folyamatosan bajt okoznak. Ezt most egy horvátországi nő tette, aki meztelenségével akart látványossággá válni.

Az explicit tartalom tegnap óta gyorsan terjedt a különböző közösségi médiaplatformokon, megragadva a közvélemény figyelmét.

A rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, de már nem sikerült “tetten érniük” a horvát nőt, aki közben visszatért a szálláshelyére, viszont akkorra már a világhálón kerengtek a róla készült felvételek.

Az egyelőre talány, hogy a bejelentés késett, vagy a rendőri intézkedés volt lassú, mivel hogy egy két órás performanszról volt szó.

A hatóságok rekonstruálták az eseményeket, és így kiderült, hogy az érintett fehér személy egy fehér törölközőt magára tekerve sétált ki a Nikko Bali hotelből, és fél tíz körül érkezett a Leo Silver ékszerüzlet elé.

– Ekkor ez a gyönyörű nő levette a törölközőjét

– mondta a neve elhallgatását kérő rendőr, elvégre ő is csak ember.

A szőke hajú nő körülbelül 2 órán át állt meztelenül, igazi turista látványosság volt a nyaralóhelyen.

meztelen fürdőruha

Miután befejezettnek tekintette a produkciót fél tizenkettő körül ugyanabban az egy száll törölközőben visszatért a szállodájába, miközben világraszóló reklámot csinált magának, no meg, a mögötte lévő ékszerboltnak.

Az ottani lapok szerint a “gyönyörű és jó testalkatú” nővel szemben azóta már intézkedtek, például azt is vizsgálták, hogy a hölgy netalán depressziós volt-e, majd átadták a bevándorlási hivatalnak, amely nyilván testalkatára való tekintettel nem a letelepítését, hanem attól eltekintve, inkább a kiutasítását fontolgatja.

A horvátok dress code bevezetését fontolgatják

A horvát tengerparti városokban már évek óta borzolja a kedélyeket, hogy a turisták fürdőruhában sétálgatnak az tucákon, vagy mennek be az üzletekbe.

Erről legszívesebben a horvátokkal nem minden esetben barátságos szerbiai és a montenegrói sajtó cikkez, de augusztusban a legolvasottabb horvát hírportál, az Index.hr is beszámolt arról, hogy a Zárai (Zadar) Turisztikai Közösség szeretné bevezetni a tisztességes ruha viseletét a városban.

Vagyis tiltanák, hogy a turisták fürdőruhában grasszáljanak az utcákon, amikor a jó ízlés ezt nem engedi meg, hogy esetlegesen fehér törölközőkről ne is beszéljünk.

Az Index.hr szerint már tavaly elkezdődött egy kampány, amelynek a célja a fürdőruhában történő kimenő visszaszorítása olyan helyeken, ahol az nem illendő.

Ennek keretében horvátul és négy idegen nyelven nyomtatott szórólapokat osztanak a turistáknak, a város több pontján pedig plakátokon figyelmeztetik az ott nyaralókat.

– Annak ellenére, hogy hivatalosan nem tiltott, kérjük, tartsa tiszteletben a helyi hagyományokat és a helyi kultúrát, és ne viseljen csak fürdőruhát, ha nem a strandon tartózkodik, még ha rövid időre is hagyja el a partot

fürdőruha törölköző meztelen

Felemás megoldás a strand- és az utcai viselet között (Forrás: Index.hr)

– olvasható a szórólapokon és a plakátokon, mivelhogy az ottani turisztikai közösség szerint a fürdőruha a strandokra való, városi viseletként történő használata pedig “nincs összhangban a helyi társadalmi normákkal”.

A szórólapokon és a plakátokon ezt követően kellemes nyaralást kívánnak a turistáknak Zárában.

A horvát hírportál beszámolója szerint ennek eredménye már idén nyáron látható volt, mert máris kevesebben sétálnak a város utcáin csak fürdőruhában, és az ilyen öltözékben történő flangrálás már inkább kivétel, mint bevett szokás.

Nyilván a fehér törölközőben való megjelenés sem ajánlott, talán még akkor sem, hogy ha a viselőjük egy “gyönyörű és jó testalkatú” hölgy, mert ki tudja, hogy ki mikor esik depresszióba, és kapja le magáról a viseletét. Elvégre a vendéglátók sem kötelesek elviselni az összes turista agybaját.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava