Connect with us

Horvátország

Viharos szél és jégeső fenyeget, számos figyelmeztetést adtak ki Horvátországban
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

vihar figyelmeztetés
További viharok várhatók Horvátországban, de újabb szupercellás viharfelhők kialakulásáról egyelőre nincs hír (Forrás: Vecernji, Pixsell)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Ismét viharfelhők közelegnek Horvátország felé, a szerdaihoz hasonló újabb szupercellás viharról egyelőre azonban nem beszélhetünk, mert annak kialakulásához mindössze 4-5 órára van szükség, tehát nehezen jósolható meg előre, hogy mikor csap le, ezért ez általában nem szerepel az előrejelzésekben.

A pénteki nap második felében, különösen pedig a szombatra virradó éjszaka már nem csak Horvátország belső területein, hanem az Adriai-tenger északi részén és a középső partvidékének egy részén is előfordulhat erősebb zivatar. Ezt írják a horvát portálok a horvát meteorológiai szolgálatra, a DHMZ-re hivatkozva.

vihar figyelmeztetés

A Horvátországot szerdán sújtó és négy emberéletet követelő vihar után ma is változékony idő várható, ami miatt szinte az egész országban narancssárga figyelmeztetés van érvényben a várható zivatarok miatt, amelyeket Dalmáciában magas hőmérséklet is kísér.

A horvát meteorológusok szerint “a légkör továbbra is instabil a szárazföldön, ezért helyi záporok is előfordulhatnak mennydörgéssel.

A pénteki nap második felében, és főleg szombatra virradó éjszaka már nem csak a szárazföld belsejében, hanem az Adria északi és középső részén is előfordulhatnak erősebb zivatarok.

Ami a tengerpartot illeti, Zára (Zadar) környékén a jövő hét folyamán a legmagasabb hőmérséklet 32-35 fok között alakul, és éjszaka sem megy 25 fok alá, kivéve csütörtököt és pénteket, amikor némileg enyhül a hőség, mint az a horvát meteorológiai szolgálat által közzétett grafikonon jól látható.

Csapadék az előrejelzés szerint csak csütörtökön fordulhat elő.

vihar figyelmeztetés

A horvát autóklub (HAK) pénteken délután két órakor kiadott jelentése szerint az utak néhol nedvesek és csúszósak lehetnek, ezért nem árt az óvatosság, Károlyvárosnál (Karlovac), valamint a lučkoi és a lipovaci fizetőkapunál pedig torlódások alakulhatnak ki.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava