Connect with us

Horvátország

VILÁGVÁLOGATOTT: Megválasztotta 2022-es csapatát az IFFHS, két horvát is van benne

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A világválogatott az IFFHS szerint
A világválogatott az IFFHS szerint (Forrás: IFFHS)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Világválogatottat választott a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS. Az “álomcsapatban” nincs egyetlen angol, spanyol, német és olasz focista sem, de brazilok is legfeljebb a kispadra kerülhetnek, ha esetleg az IFFHS bővíti a keretet.

Az IFFHS világválogatottjának a tagjai

De akkor kik vannak a legjobb tizenegyben? Van két horvát, két francia és két belga, valamint egy-egy marokkói, kanadai, argentin, holland és norvég focista, mint azt a fenti kép is mutatja.

Világválogatottat választott az IFFHS

A nemzeti hovatartozás tekintetében azonban az IFFHS kissé elbizonytalanodott a két horvát focista esetében, Luka Modrić neve mellé ugyanis a holland zászlót illesztette a “világválogatottról” készült grafikán.

A klubok tekintetében Franciaország, Spanyolország és Anglia dominál, a Real Madrid ugyanis három játékosát tudhatja a világválogatottban, a Paris Saint- Germain szintén hármat, a Manchester City pedig kettőt, vagyis ez a három klub adja a világválogatott kétharmadát, egy-egy hely jutott még a Liverpoolnak, a Bayernnek és Leipzignek.

Az utóbbiban játszik a mindössze húsz éves horvát Joško Gvardiol, akivel kapcsolatban a horvát sajtó megjegyzi, hogy 17 évvel fiatalabb, mint a hollandok közé sorolt Modrić.

Az IFFHS világválogatottjába a két horvát focistán kívül bekerült a belga Thibaut Courtois és Kevin De Bruyne, a kanadai Alphonso Davies, a holland Virgil van Dijk, a marokkói Achraf Hakimi, az argentin Lionel Messi, a francia Kylian Mbappe és Karim Benzema, valamint a norvég Erling Haaland.

Kik lehetnének az edzők?

Ugyanez a szervezet néhány nappal korábban közzétette az elmúlt év legjobb edzőinek rangsorát is, azok között is jutott hely Horvátországnak.

A világválogatottat ezek az edzők vezethetnék a leginkább

A világválogatottat ezek az edzők vezethetnék a leginkább (Forrás: IFFHS)

Az IFFHS első helyre tette az argentin Lionel Scalonit, a másodikra került a francia Didier Deschamps, a harmadikra a marokkói Valíd Regragui, a negyediket helyet pedig a horvát Zlatko Dalićnak osztották ki. Tehát itt sem találunk angol, olasz, spanyol vagy német edzőt.

Összegzésül megállapítható, hogy a katari seregszemlén a harmadik helyet megszerző horvátok – akár merről is nézzük – a világ élvonalához tartoznak, annyira jók a fociban, hogy még a hollandoknak is kölcsön tudják adni az egyik játékosukat – legalábbis a fenti grafikon szerint.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava