Connect with us

Horvátország

SZTORIK: A fejberúgott Mikulás, a Nike “karácsonyi ajándéka”, Nikica és a bálnaborjú

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

DJEDA MRAZ: Egy ilyen fejberúgással az elkövető jó eséllyel pályázhat a börtönválogatott középcsatári posztjára
SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Miután hajlott korom következtében az alkoholos italok fogyasztása gondba ejtő mértékben mérséklődött az utóbbi időben, itt vagyok ismét frissen és üdén, hogy csacskaságokkal szórakoztassam a BALK nagyérdemű közönségét. Beszámolómat azzal kezdeném, hogy a fociválogatott dicsőséges szereplése következtében igen szép, csendes Karácsonyunk volt idén.

A hülyegyerekek úgy tetszik idejekorán ellövöldözték az összes muníciót, így elmaradt a fergeteges petárdaropogás, tűzjátékozás, ami az elmúlt években megkeserítette az érzékenyebb idegrendszerű polgártársak és a háziállatok életét.

Ha már a lövöldözésnél tartunk, amellyel a balkáni népek örömüket szokták tolmácsolni urbi et orbi, valószínűleg soha sem fog megismétlődni az a pillanat, amikor a kilencvenes években az európai országok egyre-másra kezdték elismerni Horvátország függetlenségét.

A pirotechnika mellett akkortájt éles lőszerrel is folyt a tüzelés, pisztolyból, kalasnyikovból lövöldöztek a derült égbe, de a vígassághoz néhány légvédelmi üteg is betársult. Feledhetetlen volt és életveszélyes, szerencsére senki sem sérült meg, ami kész csoda.

Mit te nekem, ho-ho-hóóó?!

Minden foglalkozásnak megvan a maga veszélye, ezt saját bőrén tapasztalhatta december 24-én a délutáni órákban Szlavónbródban egy Mikulásnak öltözött fiatalember.

Addig jópofáskodott a központban, a lányoknak cukorkát, a fiúknak óvszereket osztogatva, amíg négy idegesebb fajta polgártárs alaposan meg nem ruházta.

Hogy minek következtében robbant ki az affér, pillanatnyilag még nem tudjuk, de az esetnek némileg botrányszagot kölcsönzött az a tény, hogy a Mikulást “á la Hopkins” fejberúgó tettes profi katona, aki már egy hónapos vizsgálati fogságban csücsül.

A Mikulást időközben elbocsátották a kórházból, a történet most a bíróságon folytatódik.

Ezzel a felebaráti szeretet nélkülöző eseménysorral párhuzamosan egy másik dráma folyt az interneten.

A szemfüles horvátok kilesték, hogy a Nike webáruháza összecserélte az eurót a kunával és egy bizonyos – rövid – ideig rendkívül kedvezően lehetett különböző Nike-cuccot vásárolni, ugyanis a 63 euró éppen 7 és félszer több mint a 63 kuna.

Az About You webshop még rátett egy lapáttal, ugyanis nem csak hogy ugyanazt a hibát követte el, mint a Nike, de még 30%-os árkedvezményben is részesítette a kedves vevőt. Például egy kabát, ami különben 1883.25 kunába (249.95 euró) került, szintén rövid ideig 175.95 kunáért (23.35 euró) volt megvásárolható.

Nikica és a bálnaborjú

A 24 óra tudósítása szerint egy Nikica nevezetű krki horgász Karácsony reggelén szállt tengerre, megnézni, harap-e a tengeri fogas, de a horgászás végül video-session lett, mert csónakja közvetlen közelében egy bálnaborjú jelent meg.

Illusztráció

Nikica elmondása szerint a “halacska” hossza olyan kilenc méter körül mozgott, kétszer meghaladva a bárka hosszát. A horgász apróbb sérüléseket vélt felfedezni a jószágon, de ez ettől függetlenül nagyon barátságosan viselkedett.

Vagy két órán át barátkoztak, amikor Nikica visszafordult falujába, a krki Njivicébe, a bálna meg továbbállt Cres szigetének irányába.
És így múltak az ünnepek Croátiában.

Mielőtt még búcsút vennék, megemlítem azt is, hogy az elmúlt héten valósággal elárasztották a portálokat a “csodatévő” szereket dicsőítő írások.

Kétféle másnaposság elleni szert – egy svéd és egy indiai – igyekeznek rátukmálni a hiszékenyebbekre, illetve néhány fogyókúrát behelyettesítő labdacsot, hogy ne mondjam pirulát.

A szomorú igazság pedig az, hogy a másnaposság ellen az alvás és az idő az egyedüli gyógyszer, míg a súlyfelesleget akkor veszítjük el ha nem eszünk – ebben a favágás, vagy egyéb nehéz testi munka is segít, de az nem való mindenkinek.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava