Connect with us

Horvátország

NINCS BECSÜLET A TOLVAJOK KÖZÖTT: Zágrábban tavasszal állítólag elloptak 200 kiló kokaint az egyik balkáni bűnszövetkezettől

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Idén tavasszal mintegy 200 kilogramm kokaint loptak el Zágráb térségében az egyik balkáni bűnszövetkezettől, amely a különösen brutális likvidációkról ismert – legalábbis erről számolt be zágrábi Jutarnji list. A kokaint a horvát főváros tágabb területén lévő raktárban tárolták, és titkos tranzitban volt, azaz keletről léptek be Horvátországba, és a nyugat-európai országok piacára szánták őket.

A drogbanda vizsgálatot rendelt el

A nagy értékű kokain eltűnése, amint azt Jutarnji nem hivatalosan megtudta, nagyon gyors és agresszív reakciót eredményezett a klán részéről, a főnök Horvátországba küldte embereit, hogy megállapítsák, ki lopta el a kábítószert, megpróbálják visszaszerezni a kábszert és megbüntetni a tetteseket.

A drogkartell “nyomozása” állítólag már több, Horvátország területén elkövetett bűncselekményt eredményezett, szerencsére egyelőre állítólag emberi áldozatok nélkül.

Állítólag egy olyan személy elrablását és megverését követték el, akit felelősnek tartottak a kábítószerek eltűnéséért, valamint megpróbálták elrabolni a személy társait, és erőszakos kísérletet tettek az elrabolt kábítószer egy részének visszaszerzésére.

Állítólag ismert a tolvaj kiléte

A Jutarnji sikertelenül igyekezett ellenőrizni, hogy a rendőrség tudott-e a kokain eltűnéséről, így a kollégák nem tudtak konkrét információkat szerezni. A bűnügyi rendőrség egyes elit osztályai által az elmúlt fél évben végrehajtott intézkedések sorozatából azonban úgy tűnik, hogy a rendőrség nagyon jól informált az ügyben.

Itt nevezetesen arról van szó, hogy az elmúlt hat hónapban Horvátország-szerte a nemzetközi kokainkereskedők ellen folytatott rendőrségi akciók egyikében többek között éppen azt a személyt leplezték le, akit a bűnözők kábítószer-lopással gyanúsítanak.

De ennél is fontosabb, hogy ez a kokainlopás új kontextust helyezi a balkáni “veszélyes fiúk” letartóztatási sorozatát, akik az elmúlt fél évben hamis személyazonossággal kezdtek beszivárogni Horvátországba, és akiket aztán a rendőrség letartóztatott, látszólag egymástól független akciókban, kábítószer és fegyverek birtoklása miatt.

Mindeközben fennáll annak a gyanúja, hogy ezek a személyek közül néhányat “megbízásból” küldtek Horvátországba, pontosan azért, hogy bosszút álljanak a kábítószerek eltűnéséért.

Az ügynek nyilván lesz folytatása, mert a Jutarnji az “exkluzív”, jobbára mendemondákra támaszkodó cikkel nyilván megkísérelte kiugratni a nyulat a bokorból, azaz szóra bírni a rendőrséget. A belügy ez idáig hallgatásba burkolózott, de lehet, hogy előbb-utóbb majd kénytelen elárulni egyet s mást az alvilági mozgolódásról.

Zágráb és a bandaháború

Sikerült is kiugratni a nyuszikát, (kedvenc szerzőknél Cuniculus) a bokorból, megszólalt ugyanis Davor Božinović belügyminiszter, aki elmondta, hogy a horvát rendőrség proaktívan van jelen, és lép közbe azokkal a kábítószer-klánokkal szemben, amelyek a média szerint érintettek a 200 kilogrammos küldeményt illetően.

Božinović szerint csak a rendőrségnek köszönhető, hogy Zágrában nem dúl már a bandaháború.

– Valószínűleg már folyna a háború, ha nem lenne olyan (jó) rendőrségünk, mint amilyen. Amíg a horvát rendőrség olyan, amilyen, és egyre jobb lesz, semmi okunk sincs az aggodalomra

– jelentette ki a szerénységgel nem igen vádolható horvát belügyminiszter, aki szerint a konkrétan meg nem nevezett bandák kiterjeszthetik ugyan csápjaikat Horvátországra, de a horvát rendőrség sem marad tétlen.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava