Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

SZOROS KAPCSOLATOK: Átadták az Újvidéki Egyetem magyar tannyelvű tanítóképző karának épületét Szabadkán

novak katalin szabadka
Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az Újvidéki Egyetem magyar tannyelvű tanítóképző karának otthont adó épület átadásakor Szabadkán, 2022. szeptember 9-én (MTI/Bruzák Noémi)

Olvasási idő: 1 perc

A szerint a vajdasági magyar közösség tagjai és a szerbiai vezetés nap mint nap azért dolgozik, hogy a barátság “ilyen szoros” lehessen. Ezt Katalin köztársasági ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy Szabadkán átadták az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának épületét Szabadkán.

és kapcsolata a megértésen és odafigyelésen alapul

– szögezte le köztársasági elnök az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületének átadásakor.Mint mondta, nemcsak érteni, hanem megérteni akarjuk a másikat, és ez sajnos ma nagyon ritka az országok közötti kapcsolatokban.

Novák kitért a Szerbiát is sújtó migrációs nyomásra, amely ma Európára nehezedik. Hozzátette: Ana biztosította őt arról, hogy tudják, értik ezt a problémát, és olyan megoldáson dolgoznak, amely segítséget fog jelenteni az itt élő magyarság számára.

Szólt arról is, hogy Magyarország határozottan támogatja Szerbia mielőbbi európai uniós tagságát. Hozzátette, hogy azért is támogatják Szerbia mielőbbi -tagságát, mert szükségünk van Szerbiára, érdekünk, hogy a vajdasági magyarság mielőbb európai uniós állampolgárságot kapjon.

Novák az épület átadásával kapcsolatban elmondta: a Vajdaságban nemcsak tudást kell átadni a gyerekeknek, hanem az anyanyelv szeretetét, az identitást, a hitet, a ragaszkodást és a hazaszeretetet is.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: Novák Katalin belgrádi látogatása a két ország közötti építkezésnek az újabb fontos mérföldköve, amelynek a vajdasági magyarok is haszonélvezői.

Elmondta azt is, hogy a tanítóképző épülete nem jöhetett volna létre a hathatós magyarországi kormányzati támogatás nélkül, amely több mint egymilliárd forint volt.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: